mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Supernova namesto Delte

Deli na:

Namesto srbske Delte bo trgovski center na območju načrtovanega Športnega parka v Stožicah gradila avstrijska Supernova, je danes na novinarski konferenci na gradbišču novega nogometnega stadiona in športne dvorane v Ljubljani poudaril direktor družbe Grep Uroš Ogrin.

Namesto srbske Delte bo trgovski center na območju načrtovanega Športnega parka v Stožicah gradila avstrijska Supernova, je danes na novinarski konferenci na gradbišču novega nogometnega stadiona in športne dvorane v Ljubljani poudaril direktor družbe Grep Uroš Ogrin.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je novinarsko konferenco sklical natanko leto dni pred načrtovano izgradnjo novega nogometnega stadiona v prestolnici, da bi predstavil narejeno in potek izgradnje. Znova je zagotovil, da bosta nova športna objekta, nov stadion s 16.000 sedeži in večnamenska športna dvorana z 12.480 sedeži, zgrajena v postavljenem roku, torej do 30. junija 2010. Medtem ko naj bi bil trgovski center odprt do konca leta 2011.

Družba Grep, ki je bila ustanovljena za realizacijo projekta Športni park Stožice, je za partnerja v trgovskem delu izbrala družbo Delta Real Estate, s katero je tudi podpisala predpogodbo. A je, kot je novinarjem povedal župan Janković "zaradi finančne krize prišlo do tega, da je Delta, ki je podpisala pogodbo o nakupu trgovskega dela projekta od Grepa, praktično od pogodbe odstopila".

"To, kar se je zgodilo, ni mogel nihče predvideti," je med drugim povedal Ogrin. Ob tem je pojasnil, da se bo družba Grep dokapitalizirala. V skladu z že podpisano pogodbo bosta sedanja lastnika, Energoplan in Gradis skupina G, ohranila 75-odstotni delež, preostali delež bo prevzela družba Supernova, ki bo vstopila v Grep z 2,5 milijona evrov dokapitalizacijskega vložka. Energoplan in Gradis skupina G pa bosta Grep dokapitalizirala z desetimi milijoni evrov.

Po besedah Ogrina se bo projekt gradnje nakupovalnega središča delno modificiral, pri tem pa ne pričakuje težav. Prav tako naj te spremembe ne bi smele vplivati na stadion in dvorano, ki ju bodo gradili po obstoječem načrtu. Novinarske konference se je udeležil tudi direktor in lastnik Supernove Frank Albert. Navdušen je tako nad lokacijo za nakupovalno središče ob obvoznici, za Supernovo pa bodo Stožice pomenile enega večjih infrastrukturnih projektov v Sloveniji. Supernova se je za vstop v ta projekt že zanimala, a je bila nato izbrana Delta.