boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šulinova: Agonija z neizgradnjo drugega tira se nadaljuje

Deli na:
Šulinova: Agonija z neizgradnjo drugega tira se nadaljuje

Foto: Bobo

"Agonija z neizgradnjo drugega tira se žal nadaljuje in začetek gradnje se tako spet odmika v prihodnost," opozarja evropska poslanka Patricija Šulin (SDS/ELS). Vsak dan, ki ga izgubimo do izgradnje, je izgubljen dan za slovensko gospodarstvo, svari Šulinova ob neuvrstitvi izgradnje drugega tira na seznam projektov, ki bi jih financirala Evropa.

Objavljamo sporočilo ELS:

Evropska poslanka Patricija Šulin (SDS/ELS), nadomestna članica odbora za promet in turizem, je izrazila obžalovanje ob neuvrstitvi izgradnje drugega tira na seznam predlaganih projektov za financiranje na odprtem delu razpisa za nepovratna sredstva mehanizma za povezovanje Evrope (CEF).

"Agonija z neizgradnjo drugega tira se žal nadaljuje in začetek gradnje se tako spet odmika v prihodnost. Drugi tir je zelo pomemben za razvoj Luke Koper, Slovenskih železnic ter nenazadnje celotnega slovenskega gospodarstva. Očitno se tega nekateri premalo zavedajo", je bila jasna Šulinova ter opozorila na premajhno aktivnost Vlade Republike Slovenije. "Le štiri dni pred iztekom roka za prijavo za sredstva iz mehanizma CEF je Vlada ministrstvu za infrastrukturo naložila, da projekt drugi tir Koper-Divača prijavi na evropski razpis. To je neodgovorno."

Šulinova je ob tem tudi izrazila upanje, da bo Vlada RS aktivneje iskala zasebnega partnerja za gradnjo drugega tira železniške proge med Koprom in Divačo ter se na jesenski razpis temeljiteje pripravila. "Vsak dan, ki ga izgubimo do izgradnje drugega tira, je izgubljen dan za slovensko gospodarstvo", je še dodala evropska poslanka Patricija Šulin.