sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Strup z Jazbinškom

Deli na:

Edini, ki je kos sedanjemu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, je dolgoletni mestni svetnik Miha Jazbinšek. Njegov recept za to, kako skaliti Jankovićevo srečo, ko opazuje hrumeče gradbene stroje in svoj zasebni bančni račun, se je, vsaj če sodimo po zadnjih odzivih Jankovića, izkazal za več kot učinkovit.

Edini, ki je kos sedanjemu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, je dolgoletni mestni svetnik Miha Jazbinšek. Njegov recept za to, kako skaliti Jankovićevo srečo, ko opazuje hrumeče gradbene stroje in svoj zasebni bančni račun, se je, vsaj če sodimo po zadnjih odzivih Jankovića, izkazal za več kot učinkovit.

Skoraj tako kot strup, s katerim bi lahko uničili svežo travico stadiona v Stožicah, da po njej jeseni ne bi mogli skakati vsi tisti, ki želijo skupaj z glavnima medijskima klovnoma znova ustoličiti svojega Zokija. Jazbinšek se je skupaj z arhitektom Fedjo Koširjem ter aktivnimi člani civilnih iniciativ, ki so se razcvetele po Ljubljani prav zaradi učinkovitega delovanja Jankovićeve uniformirane mestne liste, odločil za zbiranje podpisov občanov za razpis referenduma. Z njim bi lahko preprečili izpolnitev odlokov o strateškem in izvedbenem prostorskem načrtu, s katerim se bodo lahko nadaljevale županove špekulacije z zemljišči.


Čeprav so posamezne četrtne skupnosti v prestolnici podale na sporni prostorski načrt že več tisoč pripomb, jih v mestnem svetu skorajda niso upoštevali. Za Jankovićeve statiste so postale nepomembne celo zahteve ministrstev in posameznih organov, po navedbi glavnih pobudnikov referenduma pa je Mestni občini Ljubljana od 30 zahtevanih dokumentov doslej uspelo pridobiti le sedem. Za občane je najbolj sporno predvsem to, da se namembnost zemljišč spreminja v zazidljiva le za nekatere, za prošnje številnih Ljubljančanov pa sploh ni nobenega posluha. To najbolj potrjuje prav primer bežigrajske četrtne skupnosti, kjer so prostorskemu načrtu soglasno in s tehtnimi argumenti nasprotovali kar vsi prebivalci, med njimi tudi šola in starši, saj bi bila z novim prometnim režimom zaradi gradnje podzemne garažne hiše pod bežigrajskim stadionom ogrožena varnost šoloobveznih otrok, a so se nato njihovi glasovi zaradi Jankovićevega ultimata povsem izničili.

Zbiranje podpisov se je že začelo, pobudniki pa morajo do 5. oktobra, ko se izteče rok, zbrati vsaj 11.000 podpisov. Napovedi so optimistične, kar toliko bolj draži Zorana Jankovića, celo tako zelo, da je najprej sklical tiskovno konferenco, zbiranje podpisov pa je celo začasno zaustavil, pri čemer sta mu pohlevno asistirala policist in inšpektor. Tokrat mu je uspelo, bi bilo pa zanimivo videti, kako bi ravnal, če bi pred njim stal denimo mestni svetnik Miha Jazbinšek, ne pa le prestrašeni študent, za katerega je lahko Jankovićev policist nemudoma napisal ovadbo. Moč Jazbinškove udarne pesti so očitno opazile vse ljubljanske civilne iniciative, medtem ko opozicija dela reklamo za bombončke, da jih bo lahko pojedel Janković.