benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Štrukelj odkorakal s pogajanj: Vlada se dobesedno norčuje iz nas

Deli na:

Koordinacija stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja je protestno zapustila včerajšnja pogajanja z vlado o ukrepih na področju plač. "Vlada se dobesedno norčuje iz nas," je bil oster vodja koordinacije Branimir Štrukelj. Zaenkrat ni znano, ali se bodo pogajanja danes nadaljevala. Koordinacija bo dopoldne vladi poslala svoj pisni predlog.

Kot je povedal državni sekretar na ministrstvu za finance Aleš Živkovič, je vladna stran prosila sindikalno, da svoj torkov predlog posreduje v pisni obliki. V torek so ga namreč na pogajanjih predstavili ustno, vendar pa ni bil dovolj konkreten, zato vladna stran pri proučevanju predloga ni vedela, pri čem je. "Prosili smo jih, če predlog lahko pošljejo pisno, da tudi vidimo, koliko sindikatov stoji za celotno zadevo," je dejal.

Po njegovih besedah je sindikalna stran na koncu današnjih pogajanj na to pristala, je pa protestno zapustila pogajanja z ultimatom, da se njihov pisni predlog obravnava na četrtkovi sej vlade.

Zahtevali so nek banalen pisni predlog, ki so ga že zavrnili, ne razumem, zakaj zdaj zavlačujejo, pa je po odhodu s pogajanj dejal Štrukelj. Po njegovem ima vlada težave. Sindikalni strani je prekipelo, ko je vladna stran rekla, da pisnega predloga sindikatov danes na vladi najverjetneje ne bo mogoče obravnavati.