sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stavka: policisti danes množično na dopust

Deli na:
Stavka: policisti danes množično na dopust

Foto: Bobo

Policisti so za danes in četrtek napovedali množično koriščenje dopusta. Število policistov, ki so se v okviru stavkovnih aktivnosti odločili za to dejanje, ni znano. Danes se bodo sicer verjetno nadaljevala pogajanja med policijskimi sindikati in vlado, na katerih je v torek prišlo do določenega zbližanja stališč pogajalskih strani.

V torek so bila pogajanja prekinjena, po besedah predsednika Policijskega sindikata Slovenije Radivoja Uroševiča pa so dosegli zbližanje tistih stališč, ki zadevajo dinamiko pogajanj, pa tudi reševanje stavkovnih zahtev in vladno ponudbo.

Uroševič je o tem, ali bodo policisti danes in v četrtek množično koristili dopust, za STA dejal, da gre za individualno pravico posameznika, ki jo bo ta ali uveljavljal ali ne. Rekel je, da to ni povezano z zaostrovanjem stavkovnih aktivnosti. Glede na reakcije vodstva policije meni, da se bo za stavko odločilo veliko število policistov.

Uroševič sicer meni, da nekaterim policistom ne bodo odobrili dopusta, saj mora policija poskrbeti za minimum zagotavljanja varnosti. Na Generalni policijski upravi so ob tem opozorili na zakonsko dolžnost predstojnikov policijskih enot, da zagotovijo ustrezno pristojnost služb in nalog, ki jih mora policija po zakonu v vsakem trenutku opravljati. Svoje delo morajo torej organizirati v skladu s tem zakonom.