zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stanovnik: S 60-letnim delom sem si zaslužil dostojno življenje

Deli na:

Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik je v pogovoru za Radio Slovenija dejal, da si je s 60-letnim aktivnim delom zaslužil človeka dostojno življenje. S tem je odgovoril na informacije, da prejema dve pokojnini - eno tudi iz tujine. V Sloveniji sicer prejema pokojnino iz tujine nekaj manj kot 20.000 ljudi.

Stanovnik naj bi po poročanju nekaterih medijev prejemal dve pokojnini - borčevsko iz Slovenije in eno iz tujine za svoje delo v Organizaciji združenih narodov.

Stanovnik je zaradi očitkov o visoki pokojnini ogorčen. "Če je edini problem, da sem si pri 90 letih zaslužil pokojnino, potem res ne vem ... S 60-letnim aktivnim delom sem si zaslužil človeka dostojno življenje. Sam kuham, perem, likam!," je dejal v pogovoru za Radio Slovenija.

Najaktualnejših podatkov o pokojninah nam z Davčne uprave RS danes še niso uspeli posredovati, iz podatkov za dohodnino 2007 pa je razvidno, da je pokojnino iz tujine prejelo 18.133 različnih zavezancev. Skupaj so prejeli 65.964.733 evrov, od tega je bilo akontacije za 396.125 evrov.

Stanovnika so poslušalci Vala 202 na Radiu Slovenija izbrali za ime tedna, saj je borčevska organizacija izpeljala proslavo ob dnevu upora proti okupatorju po tem, ko se je vlada odločila, da državne proslave zaradi varčevanja ne bo.

Stanovnik je navdušen, da se je proslave udeležilo tudi veliko mladih, razumljivo pa se mu tudi zdi, da mlade bolj zanima sodobnost kot zgodovina. "Mladi naj se varujejo vojne, ki je največja nesreča. Vojna se rojeva na napakah, ki se dogajajo v miru," je med drugim dejal Stanovnik.