stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stanislav Kovač o dveh vplivnih borcih za pokojninsko reformo

Deli na:

Kučan in Türk se ob javni podpori pokojninske reforme nista zavzela za spremembo posebnega zakona o predsedniku države, ki jima zagotavlja pokojninski privilegij glede na preostale navadne (neprivilegirane) državljanke in državljane. Omenjeni zakon je uzakonil pokojninski privilegij, po katerem upokojeni predsednik države ob pokojnini prejema še nadomestilo v višini razlike med njegovo pokojnino in 80 odstotkov plače predsednika države. Ta razlika se zagotavlja iz državnega proračuna na račun davkoplačevalcev. Predreferendumsko obdobje o pokojninski reformi je zato idealen čas, da tudi Kučan in Türk končno preideta od besed k dejanjem, predlagata zakonsko odpravo njunega pokojninskega privilegija in na lastnem primeru pokažeta, da s preostalimi državljankami in državljani resnično delita usodo pokojninskega sistema. Finance

Kučan in Türk se ob javni podpori pokojninske reforme nista zavzela za spremembo posebnega zakona o predsedniku države, ki jima zagotavlja pokojninski privilegij glede na preostale navadne (neprivilegirane) državljanke in državljane.

Omenjeni zakon je uzakonil pokojninski privilegij, po katerem upokojeni predsednik države ob pokojnini prejema še nadomestilo v višini razlike med njegovo pokojnino in 80 odstotkov plače predsednika države. Ta razlika se zagotavlja iz državnega proračuna na račun davkoplačevalcev.

Predreferendumsko obdobje o pokojninski reformi je zato idealen čas, da tudi Kučan in Türk končno preideta od besed k dejanjem, predlagata zakonsko odpravo njunega pokojninskega privilegija in na lastnem primeru pokažeta, da s preostalimi državljankami in državljani resnično delita usodo pokojninskega sistema.

Finance