Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šrot brez razrešnice

Deli na:

Skupščina Pivovarne Laško se je končala brez razrešnice upravi in nadzornikom za lansko leto.

Skupščina Pivovarne Laško se je končala brez razrešnice upravi in nadzornikom za lansko leto.

Na skupščini je Kapitalska družba (Kad) predlagala in tudi dosegla posebno revizijo poslovanja Pivovarne Laško v zadnjih petih letih - proti temu sklepu je Šrot že napovedal pritožbo. Svojo pritožbo zoper vse sklepe današnje skupščine napoveduje tudi predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjan Verbič.

Za nove člane nadzornega sveta so bili imenovani Aleksander Svetelšek (predsednik uprave Petrola), Marjan Mačkošek in Vladimir Malenkovič. Delničarji so se seznanili s poslovanjem Pivovarne v minulem letu - predsednik nadzornega sveta Tone Turnšek je za slabe finance podjetja okrivil več deset milijonov evrov posojil, ki so jih družbe iz skupine Pivovarne dale Infond Holdingu, ta pa je sedaj na pragu stečaja in vračilo dolgov je vprašljivo.


V prvem polletju letošnjega leta je imel Infond Holding, s katerim je Boško Šrot do nedavnega obvladoval Pivovarno Laško in Mercator, za 17,2 milijona evrov izgube. Finančnih prihodkov v tem obdobju je bilo komaj 113.500 evrov, medtem ko jih je bilo v istem obdobju lani 11,7 milijona evrov.

Družba za visoko izgubo krivi "velike finančne odhodke", natančneje obresti za bančne kredite. Banke so v poletnih mesecih sicer zasegle delnice, ki jih je Infond zastavil za posojila, in jih tudi že prodale, kljub vsemu pa vsi dolgovi še niso povrnjeni. Družba, ki je bila še nedavno večinski lastnik Pivovarne Laško in skoraj četrtinski lastnik Mercatorja, ima danes v lasti le še 3,1 odstotka Pivovarne in 1,35 odstotka trgovskega podjetja.