Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srhljivka v hiši groze

Deli na:

Zgodba o grozljivem napadu bulmastifov na lastnika zdravnika Saša Baričeviča dobiva vsak dan nove dimenzije. Obdukcija psov kaže na spolno zlorabo živali, v postopkih njihovega vračanja lastniku pa so na kmetijskem ministrstvu pod vodstvom Milana Pogačnika upoštevali interese lastnika in odvetniške pisarne Mira Senice in ne javnega interesa.

Zgodba o grozljivem napadu bulmastifov na lastnika zdravnika Saša Baričeviča dobiva vsak dan nove dimenzije. Obdukcija psov kaže na spolno zlorabo živali, v postopkih njihovega vračanja lastniku pa so na kmetijskem ministrstvu pod vodstvom Milana Pogačnika upoštevali interese lastnika in odvetniške pisarne Mira Senice in ne javnega interesa.

Tisti dan si bodo prebivalci Oražmove gotovo za dolgo zapomnili. Nemočni kriki groze in vpitje, ki se je na svečnico, 2. februarja, po pol peti uri popoldne razlegalo iz hiše zdravnika Saša Baričeviča, so spominjali na kakšno krvavo srhljivko.

Krvava drama
Krike so slišali nekateri sosedje in mimoidoči, ki so poklicali policiste. Ti so se s psi spopadli tudi s strelnim orožjem. »Najprej smo slišali dva strela, nato pa še štiri,«  je povedala neka študentka, ki je bila na obisku pri prijatelju. Zelo kmalu so v hiši spustili rolete. Na prizorišču se je trlo policistov, veterinarjev, inšpektorjev in delavcev z Žal.

Prizor, ki jih je čakal, je marsikoga tako stisnil, da je moral na bolniški dopust. Delno razmesarjeno truplo je golo ležalo na ploščicah. Zdravnik, ki je bil ob prihodu policistov še živ, je samo nemočno rekel: »Ne, ne …« A prava grozljivka se je pri tem šele začela. Izkazalo se je, da njegove obleke niso raztrgali psi. Bil je nag. Takšnega so ga skozi nekaj časa odprto garažo videli tudi redki sosedje. Ob nogah trupla so našli tudi nekaj deset centimetrov dolg umetni penis s pasom za pripenjanje okoli pasu. Ob tej novici se je vsa slovenska in svetovna javnost stresla.



Nekdo, ki je bil na kraju dogodka, je z nokio 6303 classic slikal truplo. Razvpita fotografija, ki smo jo dobili tudi mediji, se je izkazala za resnično, a je nihče iz spoštovanja do svojcev ne bo objavil. V javnost je prišla po nekem ruskem spletnem portalu, a je za seboj pustila močno elektronsko sled, zato so policisti storilcu menda že za petami. Na sliki je vidno močno iznakaženo truplo, ki leži na zelenkastih ploščicah. Zgornji del je moški, spodnji del pa razkriva ženske spolne organe. Saša Baričevič se je namreč rodil kot Maja in s hormonsko terapijo delno spremenil spol. Okoli gležnjev so zavite krvave spodnjice, zraven pa se delno vidi pas z umetnim penisom.

Sprva se je javnost ob strašni smrti uglednega ljubljanskega zdravnika, lastnika centra Barsos, zgrozila in s prstom pokazala na potencialno nevarne pasme psov, a se je zgodba kmalu obrnila. Vsem so se zelo zasmilili psi, ki so pred štirimi leti že napadli Staneta Megliča in ga nevarno ogrozili. Pred smrtjo ga je rešil Stane Balen. Takrat je še živela prva lastnica psov, tudi zdravnica, Zora Roter, nečakinja nekdanjega Kučanovega svetovalca Zdenka Roterja, ki je avgusta 2008 umrla v sumljivih okoliščinah.

Govorice, da so bili psi spolno zlorabljeni, so kmalu postale vse bolj resnične. Po nekajdnevnem prelaganju odgovornosti med veterinarsko upravo, ministrstvom za kmetijstvo in policijo, je pritisk medijev in javnosti dosegel, da s zadeve niso pometli pod preprogo. Samo zato, ker je šlo za priznanega in dobrega zdravnika, h kateremu je hodila slovenska politična elita in ker je imel spretne odvetnike. Kot kaže, je imel Sašo Baričevič, o katerem so mnogi naši sogovorniki imeli dobro mnenje, dvojno življenje, ki je bilo nazadnje zanj in za njegove štirinožne prijatelje, ki si jih je tako prizadeval dobiti nazaj, usodno.

VEČ V TISKANI IZDAJI