Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Primož Roglič Njena.si

'Primož Roglič je nesporni kralj ljudskih src'

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Sprejem biatlonskih junakov v Ljubljani

Deli na:

Uspešno slovensko reprezentanco v biatlonu, ki je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v nemškem Ruhpoldingu osvojila dve medalji, po vrnitvi v domovino čakajo prijetne obveznosti. Svetovnega prvaka Jakova Faka in njegove sotekmovalce je tako sprejel predsednik države Danilo Türk, nato so jim sprejem pripravili še navijači v Ljubljani.

Kongresni trg v Ljubljani je bil danes že drugič v 14 dneh prizorišče proslavljanja velikih športnih uspehov. Potem ko so ljubljanski in slovenski športni navdušenci konec februarja pozdravili svetovnega prvaka v poletih Roberta Kranjca in slovensko ekipo, so zdaj na svoj račun prišli tudi biatlonci.

"Hvala, ker ste prišli in namenite aplavz še moji ekipi," je navijače pozdravil svetovni prvak na 20-kilometrski preizkušnji Fak, ki je zaradi bolezni izpustil zadnji dve tekmi na SP. Posebej je dobitnik zlata in srebra na tem SP pozdravil tudi svoje privržence iz domačega Mrkpolja. Čestitke njemu in drugim slovenskim biatloncem, predvsem drugim trem članom srebrne mešane štafete Andreji Mali, Teji Gregorin in Klemnu Bauerju ter vodstvu ekipe so na sprejemu deževale z vseh strani.

Biatloncem je za uspehe čestital tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, ki je poudaril, da ima, odkar je minister, že drugič tako prijetno dolžnost, dodal pa je, da so takšni dogodki tisti, zaradi katerih svoje delo rad opravlja. Izpostavil je trdo delo slovenskih biatloncev in dodal, da je lepo, ker v državo "pride tudi kaj zlatega" ter da se bo zavzel za to, da se finančno stanje športa kljub težkim časom ne bo poslabšalo. Faku in druščini pa so roke stisnili tudi ljubljanski podžupan Aleš Čerin ter direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad.