Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Spomenka Hribar je razdiralka Slovenije in Kučanov vojak

Deli na:
Spomenka Hribar je razdiralka Slovenije in Kučanov vojak

Foto: Bobo

Hribarjeva je vedno v prvih bojnih vrstah, ko je treba rušiti demokratično izvoljeno oblast, ki ni po volji Kučanu – od Demosove do Janševe vlade.

Ob petindvajsetletnici samostojne države se je zagnala mogočna medijska mašinerija, ki potvarja zgodovino pred našimi očmi. Pitajo nas s pravljicami za lahko noč, v katerih največje negativce v samostojni državi prodajajo kot junake slovenske državnosti. Mednje spada Spomenka Hribar, kar ne preseneča, saj gre za »ženskega« Franceta Bučarja. Bučar je kot eden ključnih Demosovih politikov z zastavo lastnega trupla preprečil lustracijo, Hribarjeva pa že četrt stoletja preprečuje spravo in razdvaja Slovence. Z blokado lustracije in sprave sta Bučar in Hribarjeva vsak na svojem »področju« zagotovila obstoj in kontinuiteto Kučanovega klana.

Razen v lažni spraviteljski vlogi se Hribarjeva javnosti rada prodaja kot velika moralna avtoriteta, ko vije roke nad amoralnostjo, ki razžira Slovenijo. Še ena velika laž. Dejansko Hribarjeva s svojo amoralnostjo že od začetka tranzicije uničuje nacionalno bit. Takoj po padcu komunizma je kot poslanka z rdečim direktorjem Aleksandrom Lovcem iz Primexa vložila predlog spornega zakona o igralništvu. V bistvu je nastopala kot lobistka za Hit, ki ga poznamo iz ene največjih afer divjega lastninjenja družbenega premoženja. Med skrajnje amoralna dejanja Hribarjeve spada tudi njeno sodelovanje pri sprejetju škandaloznega zakona o privilegirani upokojitvi poslancev leta 1992, ki ji je omogočil predčasno upokojitev pri zgolj 51. letih starosti. Na amoralnost je opozorilo celo ustavno sodišče, ki je ta zakon razveljavilo kot nepravičen in protiustaven!

Življenjsko delo Hribarjeve je seveda razbitje Demosa. Od takrat je na naš račun v nezasluženem pokoju in se redko oglasi, vendar vedno, ko so ogrožene »tekovine« revolucije, to je kontinuitete Kučanovega klana. Takrat kot najzvestejši Kučanov vojak teče na barikade in z vsemi topovi preprečuje, da bi bil na oblasti kdor koli, razen Kučanovih ideoloških izbrancev. Hribarjeva se rada hvali, da pove, kar misli: seveda, vedno vse v korist Kučanovega klana in vse najslabše o Kučanovih ideoloških nasprotnikih, ki jih podi stran kot totalitariste, avtoritarneže, klerikalce ali fašiste. Njen poziv »ustavite desnico« v resnici pomeni »ustavite demokracijo«.

Čeprav bi moralo biti že vsem jasno, da gre za eno najbolj razdiralnih oseb v državi, Hribarjeva še naprej igra vlogo največje spraviteljice. Zato je njeno zavzemanje za spravo popolna prevara, s katero je za nos potegnila »pomladnike« in v Demosu odigrala vlogo trojanske kobile. Zvijačno je namreč prevzela vlogo Antigone iz istoimenske drame Dominika Smoleta. Vlogo je tako dobro naštudirala, da se je prikupila Jožetu Pučniku, navdihu za lik Smoletove Antigone. Hribarjeva seveda ni nikoli bila Antigona, temveč izdajalska Ismena, ki zvesto služi Kreonu, to je Kučanu.

Da ji za spravo ni niti malo mar, je jasno pokazala s podporo Danilu Türku v predsedniški volilni kampanji 2012. Türk je pokazal odprt prezir do sprave z izjavo, da so povojni poboji drugorazredna tema. Če bi bila Hribarjeva v resnici borka za spravo, bi Türku po tej izjavi pljunila v obraz, ne pa nastopila v soočenju na POP TV kot njegova podpornica in samozvana »teta iz ozadja«. No, Hribarjeva nenehno naklada o domnevnih Janševih totalitarnih težnjah, hkrati pa je podpirala Türka, ki je podelil državno nagrado zadnjemu šefu Udbe Tomažu Ertlu, ki je res skrbel za delovanje totalitarizma s teptanjem temeljnih človekovih pravic v propadlem komunizmu.

Ni čudno, da je razdruževalna Hribarjeva našla skupni razdruževalni imenovalec z Danilom Türkom, ki je bil najbolj razdruževalni slovenski predsednik doslej. Türk je povsem neprimeren kandidat za funkcijo generalnega sekretarja Združenih narodov: kako naj bi Türk deloval kot povezovalni dejavnik med nasprotnimi interesi kar 193 držav članic OZN ali skoraj vseh prebivalcev zemlje, ko pa ni mogel delovati povezovalno in spraviteljsko kot predsednik pičlih dva milijona prebivalcev Slovenije!

Ker že petindvajset let zaustavlja desnico, se Hribarjeva v resnici bori proti demokraciji in pluralizmu. Sicer bi dopuščala, da se na legitimnih volitvah na oblasti menjavajo različne politične opcije. Kot shisteriziran Kučanov vojak je korakala pred volitvami 2008, ko je pozivala volivce, naj ne volijo Janše, češ da bo pod njim zdrsnila država v anarhijo, ki je po njenem gojišče vseh totalitarnih sistemov. Hkrati Hribarjeve nista motili očitni avtoritarnost in moralna spornost Zorana Jankovića, velikega Kučanovega favorita. Po zmagi na volitvah 2011 se je s Kučanovim hlapcem Bučarjem navduševala nad Jankovićem. Ker je takoj pogorel, se je Hribarjeva spet spravila na Janšo in se na barikadah borila za padec njegove vlade, tudi z vstajniki. Padec Janševe vlade je v levičarskem trobilu Delo vzhičeno slavila v kar dveh nadaljevanjih »Aut Janez, aut Janša« in »Aut – Aut«.

Podobno kot Kučan si tudi Hribarjeva politiko lasti kot zasebno zadevo. Kučanov »stric« Zdenko Roter je knjigi Padle maske brez zadrege razkril, kako Hribarjeva skupaj z možem Tinetom, Štefko in Milanom Kučanom, Roterjem z ženo, Nikom Tošem po gostilnah odločajo mimo volje ljudstva o primernih kandidatih, denimo o predsedniški kandidaturi Türka za predsedniške volitve 2007. Gostilniško in zasebno dojemanje politike je pokazala tudi na primeru Gregorja Viranta februarja 2013, ko ga je šla domnevno kot »zaskrbljena državljanka« obiskat v parlament. Virant je Hribarjevo takoj postavil na laž, saj je šla novačit glasove njegove Državljanske liste za padec Janše in mandatarstvo Alenke Bratušek, takratne Kučanove izbranke.

Hribarjeva je vedno v prvih bojnih vrstah, ko je treba rušiti demokratično izvoljeno oblast, ki ni po volji Kučanu – od Demosove do Janševe vlade. Zato jo ob prihajajoči petindvajsetletnici samostojne države levičarski dominantni mediji lažno predstavljajo kot veliko moralno avtoriteto, spraviteljico in borko za demokracijo, čeprav gre za eno največjih negativk v samostojni državi. V resnici je Hribarjeva amoralna razdiralka Slovenije in vedno zvesti Kučanov vojak.