kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Spolni škandali slovenskih politikov: prostitutke, svingerji in ljubice

Deli na:

Bojan Šrot, Aurelio Juri, Pavel Rupar in Danilo Türk so se ob Tonetu Ropu znašli v središču žgečkljivih afer.

Najbolj znan slovenski politik, ki naj bi ga policisti »potegnili« s prostitutke, je celjski župan Bojan Šrot. Maja 2001 so ga zaslišali zaradi njegovih spolnih stikov z barskimi plesalkami nočnega kluba Cank v Dobrni. V Reporterju smo objavili uradni zaznamek policije, v katerem je svoje nočne dogodivščine podrobneje razložil.

»V sobah Cankovega lokala pa je, ne da bi hodil v gostinski del lokala, približno petkrat koristil spolne usluge, nazadnje pred približno štirinajstimi dnevi. Spolne stike s pri Canku zaposlenimi barskimi plesalkami, mu je vedno urejal Božičnik Stanko. Z njim sta tudi vedno vstopala v lokal in to skozi zadnja vrata, tako da v gostinski lokal nočnega kluba sploh nista hodila. Šla sta vsak v svojo sobo nad lokalom in tam počakala vsak svojo barsko plesalko, ki se je ukvarjala tudi s prostitucijo. Tudi prostitutkin prihod v sobo je uredil Božičnik. Za spolne odnose s tujkami je plačal od 15.000 do 20.000 SIT. Denarja ni izročil dekletom, ampak Božičniku, ki je denar običajno naslednji dan izročil natakarju, oziroma osebju bara. Včasih je dal poleg tega za spolne usluge dekletu 5.000 SIT. Imen barskih plesalk, s katerimi je za denar spolno občeval, se ne spominja oz. ne ve, če so se predstavljale s pravimi imeni. Le za eno ve, da so jo klicali Lisička.«



V času policijskega zaslišanja je bil Bojan Šrot poročen, pozneje pa se je ločil. Nekaj časa je vodil SLS, ki zagovarja krščanske korenine in družinske vrednote. Župan mestne občine Celje je že četrti mandat, nazadnje z več kot 67 odstotki v prvem krogu. Šrot je sicer uradno zanikal razmerja s prostitutkami in označil policijski zaznamek za izmišljenega, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar pa je Reporter zaradi objave »osebnih podatkov« oglobila, vendar je pozneje njeno odločbo razveljavilo sodišče.

VEČ V TISKANI IZDAJI