markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Sodišče sprožilo preiskavo zoper nekdanjega šefa Intereurope Andreja Lovšina

Deli na:

Okrožno sodišče v Kopru je zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic uvedlo preiskavo zoper nekdanjega prvega moža Intereurope Andreja Lovšina, so za STA potrdili z Okrožnega državnega tožilstva v Kopru. Gre za investicijo v logistični terminal Čehov v Rusiji, Lovšin pa je po navedbah tožilstva edini osumljeni v zadevi.

Lovšina je preiskovalna sodnica po pisanju Primorskih novic in Dnevnika zaslišala konec lanskega leta, koprsko tožilstvo pa je preiskavo zahtevalo že januarja lani.

Zaradi suma zlorabe položaja in pravic v zvezi z investicijo v terminal Čehov je policija Lovšina kazensko ovadila že leta 2008, ko je bil še na čelu Intereurope. Kazensko ovadbo so kriminalisti med preiskavo dopolnili tudi s podatki iz tujine, zadnje zaključno poročilo v dopolnitev osnovne kazenske ovadbe pa so Okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru predali januarja 2010.

Posebna revizija, opravljena junija 2009, je pokazala na nepravilnosti v zvezi z gradnjo logističnega centra Čehov v Rusiji. Intereuropa naj bi investicijo preplačala, nakup zemljišč in gradnja je glede na podatke posebne revizije Intereuropo stala okrog 140 milijonov evrov.

Zaradi domnevno spornih vlaganj v Rusijo in Ukrajino je Intereuropa januarja 2010 zoper Lovšina in preostala dva člana uprave, Lovšinovega namestnika Zvezdana Markežiča in delavsko direktorico Ondino Jonke, vložila tudi odškodninske tožbe v vrednosti 37,5 milijona evrov.

Lovšin je zaradi krivdne razrešitve Intereuropo tožil za 330.000 evrov, a je koprsko okrožno sodišče novembra 2010 presodilo, da z mesta predsednika uprave ni bil razrešen nezakonito.