sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SNS proti Kresalovi

Deli na:

SNS bo podprla interpelacijo zoper ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, je danes napovedal predsednik SNS Zmago Jelinčič. "Interpelacija pa ni tako pomembna kot sama problematika. Govora je o t.i. izbrisanih, vendar izbrisa ni bilo," je dejal in dodal, da se je "državljanstvo prodajalo za isto ceno kot pol kilograma mesa".

SNS bo podprla interpelacijo zoper ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, je danes napovedal predsednik SNS Zmago Jelinčič. "Interpelacija pa ni tako pomembna kot sama problematika. Govora je o t.i. izbrisanih, vendar izbrisa ni bilo," je dejal in dodal, da se je "državljanstvo prodajalo za isto ceno kot pol kilograma mesa".

"Upam, da bo interpelacija uspela, želim si, da bi," je na današnji novinarski konferenci v DZ dejal Jelinčič. Opozoril je, da izdajanje odločb t.i. izbrisanim pomeni tudi nadaljnje zahteve po odškodninah, po njegovem mnenju pa "se pri tem še ne bo ustavilo".

Slovenska zakonodaja je bila v času po osamosvojitvi po Jelinčičevih besedah deklarirana kot najboljša in najbolj odprta na svetu, "saj je dovolila vsakemu, ki je želel, da se deklarira ali za tujca z začasnim bivališčem, za tujca s stalnim bivanjem v Sloveniji ali pa za državljana".

Kot je dejal predsednik SNS, je državljanstvo stalo 600 tolarjev, "kar je bilo približno toliko kot pol kilograma telečjega mesa".

S tem se po njegovih besedah pokaže, koliko ljudje, ki nudijo državljanstvo za tako ceno, sploh cenijo lastno domovino. "Tudi današnja slovenska politika malo ceni svojo domovino. Ne čudim se, če bo kakšna od političnih strank v eni od svojih naslednjih odlokov določila hrvaški jezik kot drugi obvezni jezik v Sloveniji," je dejal Jelinčič.

Opozoril je tudi, da so med t.i. izbrisanimi tudi devet let stari otroci, ob čemer se sprašuje, kako je to mogoče. Mladoletnih naj bi bilo po njegovih besedah okoli 5000.

"Slovenija pa ima res izbrisane, in sicer skoraj 79.000 izbrisanih iz evidence delovnih mest in okoli 262.000 izbrisanih iz evidenc normalnega življenja. To so ljudje, ki so na pragu revščine ali že pod njo," je dejal Jelinčič. Po njegovem mnenju pa "gospode v vrhu" zanimajo tisti, ki mislijo, da jim bodo lahko dali glasove na naslednjih volitvah.

Ti so, kot ocenjuje predsednik SNS, "pripravljeni prodati lastno domovino, jo zanikati in zagotoviti enemu segmentu pravnega sistema, in sicer odvetnikom, novih 25.000 primerov, s katerimi bodo zaslužili. Te bodo dobili, ko se bodo t.i. izbrisani odločili, da bodo sprožili zahteve za odškodnine," je prepričan.

Po Jelinčičevih besedah država z vsako omenjeno veljavno odločbo priznava, da je kršila vsaj eno od človekovih pravic, kar pomeni, da dotični lahko takoj sproži tožbo.

"Še huje pa je, da t.i. izbrisani od najvišjih organov zahtevajo opravičilo. Pridejo v državo, so proti samostojni Sloveniji, trgajo slovenske simbole, ilegalno bivajo pri nas, sedaj pa zahtevajo opravičilo in še odškodnine," je izpostavil Jelinčič.

Ob tem se mu zdi "zanimivo, kako se naša oblast obnaša do lastnih državljanov", na tem mestu pa je navedel, da oblast do danes ni še izpolnila vseh denacionalizacijskih zahtev. Po besedah predsednika SNS je tudi veliko ljudi, ki so bivali v Sloveniji ter se občasno borili na vojnih območjih bivše Jugoslavije, pri čemer je navedel t.i. "vikend borce".

Slovenska politična srenja po mnenju predsednika SNS "dela na tem, da bi Slovenijo izničili". Po njegovem mnenju se čedalje bolj kaže, da je šlo "za prodaje, da gre za prikrivanje - tudi političnih atentatov ". "Sloveniji se ne piše najbolje," meni Jelinčič.