Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Snežni kaos sredi pomladi, na avtocestah kolone

Deli na:
Snežni kaos sredi pomladi, na avtocestah kolone

Foto: PIC

Praznični dan je zaznamovalo vreme, ki je bolj kot za konec aprila značilno za zimske mesece. Sneženje je zajelo vso Slovenijo in sneg se je oprijemal cestišč, zaradi česar se je zgodilo več prometnih nesreč. Težak sneg in veter sta podirala drevje in lomila veje. Na Koroškem in Štajerskem je prihajalo tudi do izpadov električne energije.

V nekaterih delih države je zapadlo več kot 10 centimetrov snega, na višje ležečih območjih pa tja do 20 centimetrov. Poleg snega in plundre je promet ponekod ovirala tudi poledica.

O več prometnih nesrečah so poročali s štajerske, dolenjske in gorenjske avtoceste. Več nesreč se je zgodilo na primorski avtocesti v smeri Ljubljane, kjer so nastajali zastoji. Zaradi zdrsa tovornega vozila je bila zaprta regionalna cesta Vrhnika-Logatec. Prometna nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti med počivališčem Lopata in priključkom Arja vas v smeri Ljubljane.

Promet je v številnih krajih in mestih po vsej Sloveniji oviralo tudi podrto drevje, ki so ga odstranjevali gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev. Veter in sneg sta največ težav povzročala na Koroškem, drevje in veje pa so promet ovirale tudi na območjih Štajerske, Dolenjske in Gorenjske ter Ljubljane.

Zaradi močnega sneženja so popoldne zaprli celo železniško progo med Beljakom in Jesenicami. Za potnike so uredili nadomestne prevoze, mednarodna vlaka iz Zagreba v München in Zürich pa so preusmerili na obvozno pot.

Na Darsu so sicer voznikom odsvetovali pot, če ta ni nujno potrebna. Pozvali so jih, naj povečajo varnostno razdaljo ter hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.

Avtoceste so sicer ves čas plužila in posipala Darsova vozila. Na sneženje so se pripravili že v torek, ko so vremenoslovci napovedovali možnost padavin, posipati in plužiti pa so začeli že pred sneženjem. S posipanjem so začeli na višje ležečih območjih, kot so Brezovica, Postojna, Radovljica, Karavanke ter trojanski predori, so še sporočili z Darsa.

Zaradi obilice snega so pristojni sicer zaprli predor Karavanke ter prelaze Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo. Na avstrijski strani so zaprli tudi prelaz Jezersko.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bo vreme v prihodnjih dneh sicer umirilo, snežnih padavin pa ni pričakovati. Še naprej pa bo hladno za ta čas.