Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sneženje povzroča težave na slovenskih cestah

Deli na:
Sneženje povzroča težave na slovenskih cestah

Foto: Bobo

Večji del Slovenije je danes zajelo močno sneženje, ki največ težav zopet povzroča na cestiščih. Kot je za STA povedal dežurni prognostik Branko Gregorčič iz Agencije za okolje, bo intenzivneje snežilo celo dopoldne, po nižinah pa bo zapadlo med 10 in 15 centimetri snega. Na primorski avtocesti so že pričeli z izločanjem tovornih vozil iz prometa.

Kot je še povedal Gregorčič, bo po 13. uri sneženje oslabelo, prenehalo pa bo do večera. Temperature se sicer gibljejo med minus dve do dve stopinji nad ničlo, na Primorskem, kjer bo popoldne zapihala šibka burja, pa bodo danes namerili od pet do devet stopinj Celzija.

V prihodnjih dneh bo vreme suho in hladno, zato se bo sneg obdržal. Kot je še pojasnil Gregorčič, se nova pošiljka snega obeta že prihodnji teden, in sicer od pustnega torka naprej.

Sneg pa nevšečnosti povzroča tudi na cestah. Kot opozarjajo na Prometno-informacijskem centru, tovorna vozila iz prometa izločajo na primorski avtocesti in na hitri cesti Razdrto-Vrtojba.

Na primorski avtocesti tovorna vozila izločajo pred cestninsko postajo Log proti Kopru, pred počivališčem Ravne v smeri Ljubljane, pred počivališčem Fernetiči pri vstopu v Slovenijo in pred počivališčem Povir v smeri razcepa Gaberk. Tovorna vozila izločajo tudi na hitri cesti Razdrto-Vrtojba na prehodu Vrtojba in cestninski postaji Bazara v smeri razcepa Nanos.

Na prelazih Jezersko in Ljubelj, so na avstrijski strani obvezne verige, prav tako na prelazu Korensko sedlo. Cesta čez prelaz Vršič pa je zaprta.