petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski risi proti Britancem začenjajo hokejsko svetovno prvenstvo

Deli na:

Danes se bo ljubljanski dvorani Stožice s tekmami prvega kroga začelo svetovno hokejsko prvenstvo divizije I (skupina A). Na drugoligaškem SP poleg Slovenije sodelujejo še Velika Britanija, Japonska, Ukrajina, Madžarska in Avstrija. Slovenci merijo na eno prvih dveh mest, ki vodita med elito, prvi tekmeci bodo ob 20. uri Britanci.

Slovenski ljubitelji hokeja bodo najbolj nestrpno pričakovali večerno tekmo Slovenije, ki se bo prvič doslej predstavila v večnamenski dvorani Stožice. Uvod v SP pa bo pomenila popoldanska tekma ob 13. uri med Japonsko in Madžarsko, ob 16.30 se bosta pomerili še Ukrajina in Avstrija.

Slovenci so se z Britanci v zadnjem desetletju in pol pogosto srečevali na drugoligaških prvenstvih ali olimpijskih kvalifikacijah. Krivulja uspeha je v zadnjih letih na strani slovenskih igralcev, ki so dobili tudi zadnjo medsebojno tekmo. Leta 2010 prav tako na SP divizije I in prav tako v Ljubljani, a takrat še v Tivoliju, je bil izid 4:3, vendar je Slovenija slavila šele po podaljšku, odločilni gol je dosegel Žiga Jeglič.



Slovenci so po dolgih pripravah že težko dočakali domače prvenstvo, dodaten izziv pa jim bo pomenil nastop v Stožicah na začasni ledeni ploskvi in pred več navijači, kot so bili doslej navajeni nastopati v domovini. Pri Hokejski zvezi Slovenije upajo, da bodo na tekmah Slovenije polni vsi sedeži, kar pomeni, da bo v dvorani 9800 gledalcev.

Barve Slovenije na domačem SP bodo pod vodstvom selektorja Matjaža Kopitarja branili vratarji Robert Kristan, Andrej Hočevar in Gašper Krošelj, branilci Damjan Dervarič, Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Žiga Pavlin, Mitja Robar in Andrej Tavželj ter napadalci Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Jeglič, Aleš Mušič, Eric Pance, Žiga Pance, Rok Pajič, Tomaž Razingar, David Rodman, Marcel Rodman, Robert in Rok Tičar.