nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski novinarji, medijski vojaki levega ekstremizma

Deli na:
Slovenski novinarji, medijski vojaki levega ekstremizma

Foto: Primož Lavre

Veliki »levi« mediji vsak odklon od stališč, ki jih zagovarjajo, označijo za sovražnega.

Konec julija je francoski socialistični notranji minister Manuel Carlos Valls v nastopu pred senatom napovedal »končno rešitev romskega vprašanja« – rušenje romskih taborov in izgon. Mediji o tem skoraj niso poročali, češ da levica že ne more nadaljevati »desne« politike nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Kljub temu se je francoska levica, z njo pa tudi evropska, znašla v hudi zagati.

Sledil je nov šok. Pred dnevi je prišlo do romskega eksodusa. Več sto policistov je v okolici Lilla začelo »čiščenje«. Rome so iz njihovih na črno postavljenih bivalnikov pospremili kar z motorji, kot so počeli nacisti med drugo svetovno vojno. Podobno bodo zdaj storili v okolici Lyona. Levica, ki od novega predsednika Françoisa Hollanda, velikega »upa evropske levice«, kaj takega ni pričakovala, je še vedno v šoku, o morebitnem kratenju človekovih pravic pa niti besede.

Retorična akrobatika slovenske levice

Tudi evropski levi mediji, vključno s slovenskimi, niso vedeli, kaj storiti. Povzemanje agencijskih vesti, nikakor pa nobenega komentarja, kot pri Sarkozyju, ki je bil v deželi na sončni strani Alp malodane označen za pripadnika ekstremne desnice s fašistoidnimi metodami. Vzporednice s primerom Strojanovih v Ambrusu leta 2006 in sistematičnim kratenjem človekovih pravic so takrat kar deževale. Za Hollandovega ministra niso našli tako »izbranih« besed, so pa pohiteli napisati, da Valls pripada »desni strani na levici«.

Ta retorična akrobatika in dvojna merila so v Sloveniji našla kar domovinsko pravico. Celo več. Levica in mediji, ki sami sebe deklarirajo za liberalne, si jemljejo pravico biti razsodnik o tem, kaj je kratenje človekovih pravic in kaj je sovražni govor, pri tem pa sami zaidejo v ekstremizem. Vsak odmik od stališč, ki jih v javnosti zagovarjajo ti mediji in razne samooklicane civilne iniciative, liberalne akademije in spletna očesa, je označen za desničarski pogled. Ko pa nekateri mediji začnejo govoriti o levem ekstremizmu, pa naj bi bilo to, kot so zapisali v Dnevniku, »ustaljen poskus relativizacije desničarskih idej«.

V TISKANI IZDAJI VEČ O SRAMOTENJU NOVINARJEV, KI GREDO V NOS LEVICI; KDO BI RAD UKINIL REPORTER IN DRUGE "NEPOSLUŠNE" MEDIJE; ZAKAJ VELJAJO DVOJNA MERILA ZA TOMAŽA MAJERJA IN SVETLANO MAKAROVIČ; KAKŠNE NERODNE IZJAVE SI LAHKO  BREZ OBSODBE V NEKATERIH MEDIJIH PRIVOŠČIJO LEVI POLITIKI.