oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sloveniji se do srede zjutraj obetajo obilne padavine

Deli na:
Sloveniji se do srede zjutraj obetajo obilne padavine

Foto: Bobo

Slovenijo bo danes od severa zajelo močno deževje, ki bo po napovedih meteorologov trajalo do srede zjutraj. V Agenciji RS za okolje (Arso) so zato za zahodno polovico države razglasili oranžno stopnjo vremenske ogroženosti in rumeno za vzhodno. Izdali so tudi opozorilo glede možnega razlivanja manjših vodotokov in hudournikov.

Količina padavin - predvsem v severni, zahodni in osrednji Sloveniji - bo predvidoma dosegla od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Zaradi tega pa lahko v večjem delu države hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki. Na izpostavljenih območjih so možna tudi razlivanja, so zapisali na Arsovi spletni strani.

Sprva bo ob dežju in nalivih še pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo, zvečer pa bo na Primorskem zapihala burja. Hladilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15 stopinj Celzija, ob morju in na Goriškem okoli 19. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 12 in 21, na Primorskem in na jugu do 25 stopinj.

Do srede zjutraj bo dež večinoma ponehal, le na jugu bo zjutraj lahko še deževalo. Čez dan bo na Primorskem pretežno jasno, burja bo oslabela. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.