pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

nesreča, avtocesta bošnjaci Svet24.si

Voznik avta z ljubljanskimi tablicami zaspal in ...

Nataša Bekvalac Svet24.si

Brutalno pretepel srbsko pevko in dobil 8 mesecev ...

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Slovenija

Slavnostna akademija SDS

Deli na:

Slovenska demokratska stranka bo danes s slavnostno akademijo na Brdu pri Kranju počastila 20-letnico svojega obstoja. Še pred tem se bo prav tako na Brdu sestal svet stranke in obravnaval listo kandidatov za evropske volitve.

Slovenska demokratska stranka bo danes s slavnostno akademijo na Brdu pri Kranju počastila 20-letnico svojega obstoja. Še pred tem se bo prav tako na Brdu sestal svet stranke in obravnaval listo kandidatov za evropske volitve.

V SDS v vabilu na slavnostno akademijo ocenjujejo, da je stranka od svojega začetka do danes "igrala ključno vlogo v slovenskem političnem prostoru in s tem močno zaznamovala vsa obdobja novejše slovenske zgodovine".

Stranka je po oceni njenega vodstva v 20 letih napravila lep razvoj, saj je "postala nepogrešljiva v slovenskem političnem prostoru". To se je zgodilo "predvsem zaradi korektne drže in sposobnih ljudi, ki so se ji priključevali, predvsem pa zaradi dveh izjemnih politikov, ki sta zaznamovala njeno dosedanje življenje, Jožeta Pučnika in Janeza Janše", so zapisali.

Ob tem pa še poudarjajo, da Pučnik in Janša nista bila edina, ki sta orala ledino SDS: "Mnogo je bilo posameznikov, ki so iskreno verjeli v demokracijo, nekaj dali zanjo, in predvsem veliko tvegali, tudi osebno svobodo."

Na današnji slavnostni akademiji bo stranka podelila tudi priznanja svojim najprizadevnejšim članom. Še pred tem se bo sestal svet stranke in predvidoma potrdil kandidatno listo stranke za letošnje volitve v evropski parlament.

SDS je sicer naslednica Socialdemokratske zveze Slovenije (SDZS), ustanovljene 16. februarja 1989, in 11. januarja istega leta ustanovljene Slovenske demokratične zveze (SDZ). Po prepričanju podpredsednika stranke Milana Zvera je stranka svoj največji uspeh dosegla leta 2004, ko je z 29,08 odstotka glasov zmagala na volitvah in prevzela vodenje vlade. Zver je prepričan, da se lahko stranka, kljub temu, da je trenutno v opoziciji, v prihodnosti znova približa temu rezultatu.

Loading...