Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivnostno življenje Jana Plestenjaka: ženske, stanovanja in podjetja

Deli na:

Priljubljen slovenski pevec Jan Plestenjak nikoli ni predolgo samski. Po medijsko opevani zvezi z manekenko Martino Kajfež se trudi skrivati svoje intimne prijateljice. In kot mu ne manjka lepih deklet, mu očitno ne manjka niti denarja. Kot se za pravega zvezdnika spodobi ima poleg glasbene tudi poslovno žilico: dve podjetji in dva lokala, v Ljubljani in Portorožu. Živi v Strunjanu, vili pa je skrita pred očmi radovednežev.

Kakšna je cena slave, Jan dobro ve. Nekoč je potožil, da pred nadležnimi paparaci nima nikjer miru, zato se ne hodi več sončit in kopat na strunjansko obalo, kamor je nekdaj z veseljem zahajal in kjer ima v bližini svojo vilo. Nekdaj je v Strunjan rada prihajala tudi mama Dora Plestenjak. Hišico v Strunjanu, kamor menda občasno pripelje vroča dekleta ali prijateljice, so zgradili (ali obnovili) leta 1998. Tlorisna površina stavbe meri 298,70 kvadratnega metra. Poleg zemljišča, kjer stoji stavba, je Jan tudi lastnik bližnjega travnika.

Predel, kjer ima Jan svojo rezidenco, ima status naravne vrednote zavarovanega območja Krajinski park Strunjan. Na podlagi izpiska iz zemljiške knjige lahko sklepamo, da nobena od njegovih parcel v tem koncu Slovenije nima plombe ali hipoteke. Hišica je njegovo pribežališče, kadar potrebuje samoto. Kadar si želi, da za njim ne bi tekali nadležni fotografi ali ga za avtograme prosili mimoidoči. Žal se mora včasih skrivati tudi v domačem vrtu, ker njegovo luksuzno vilo včasih nizko preletavajo letala različnih velikosti.

Janove ženske

Jan svoje življenje razkriva skozi pesmi, v njih pogosto opeva ljubezen. O konkretnih imenih ne govori pogosto, novinarju Jaku Lucuju pa je dal napisati svojo biografijo naslovom Solze in smeh. V njej razodeva podrobnosti svojih zvez – piše o Ivani, s katero je po njegovem preživel čudovit košček življenja, opisuje še Martino Kajfež, veliko mladostniško ljubezen, pa Injo Gregorič, sicer znano tudi kot spremljevalko lobista Boža Dimnika, Natašo Bekvalac in nekaj sladkih podrobnosti, zanimivosti o sebi.


Morda je Jan mislil, da bo s knjigo potešil radovednost oboževalcev in medijev. In katere  so še tiste ženske, ki so grele njegovo srce in posteljo? Prva, ki mu je padla v naročje in se je spoznala tudi z Janovo mamo, slikarko Doro Plestenjak, je bila omenjena manekenka Kajfeževa. Ena od najuspešnejših slovenskih manekenk je na začetku svoje kariere tako zelo ogrela srce Jana Plestenjaka, da ji je ta posvetil pesem Ker te ljubim, ki je izšla na albumu Pogrešal te bom leta 1995. Kajfeževa velja za Janovo prvo resno dekle, šele po njuni zvezi pa je pevec počasi našel svoj stil. Pravijo, da je imela nanj močan vpliv.

Plestenjak in italijanska pevka Ivana Spagna sta imela v 90. letih vročo romanco – menda je šlo za veliko ljubezen, vendar pa sta se zvezdnika zaradi ljubezni na daljavo odločila za razhod. Danes 55-letna pevka je izdala tudi avtobiografijo, v kateri razkriva, da zaradi nesrečne ljubezni  in ob nenadni izgubi staršev ni videla izhoda, skoraj bi bila napravila samomor.

Zvezdnik, ki je lani prejel viktorja za najbolj popularnega glasbenega izvajalca, nekoč pa  izjavil, da ne bi mogel biti z žensko, ki bi oboževala njegovo delo, je sopotnico našel tudi v Maši Medik, s katero je poslovno sodeloval. O njunem romantičnem koncu tedna v Parizu so mediji kar pisali. Maša (prej članica skupine Turbo Angels) sicer poje Janovo pesem A me maš malo rad. Pravijo, da sta potihem začela in potihem končala. Maša je korenito spremenila svoj videz. Še najmanj se je morda govorilo o zvezi z manekenko Karin Škufca. Tisto, ki je nastopila v nekemu seksi videu z Barbaro Smisl. Mediji so pisali, da sta vročo noč preživela v hotelu, onadva pa, da sta le znanca in prijatelja.

Zadnja, ki ji je uspelo ujeti visokega temnolasca, je 23-letna ukrajinska plesalka Nadja Bičkova. Govorice o njej in Janu, ki je praznoval dvajset let ustvarjanja pri 39 letih starosti, so menda resnične.  Nadja je prej hodila tudi s Petrom Klincem, mistrom Slovenije, zdaj pa bo pevcu dala priložnost za kakšno novo ljubezensko pesem.  Kemija med njima je menda neustavljiva, in gnezdece v Strunjanu je spet polno topline in vzdihljajev. Pa čeprav se Jan označuje za tradicionalista, na trenutke celo konservativnega človeka.

VEČ V REPORTER MAGAZINU