zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivnostni sestanek Pahorja z Janšo

Deli na:

Predsednik vlade Borut Pahor in prvak največje opozicijske stranke SDS Janez Janša sta se sestala v ponedeljek, so za STA potrdili tako v kabinetu predsednika vlade kot v SDS. Konkretnih zaključkov pogovor ni prinesel, pravijo v SDS.

Predsednik vlade Borut Pahor in prvak največje opozicijske stranke SDS Janez Janša sta se sestala v ponedeljek, so za STA potrdili tako v kabinetu predsednika vlade kot v SDS. Konkretnih zaključkov pogovor ni prinesel, pravijo v SDS.

Tako v kabinetu predsednika vlade kot v SDS so z informacijami o pogovoru, ki je minil stran od medijskih žarometov, kot je Pahor tudi želel, izjemno skopi.

Predsednik vlade Borut Pahor ocenjuje sestanek kot koristen, so povedali v njegovem kabinetu. Niso pa želeli odgovoriti na vprašanje, o čem sta se pogovarjala, niti ne, ali se bosta morda še sestala.

V SDS pa so pojasnili, da sta si Pahor in Janša izmenjala poglede o aktualnih političnih problemih in njihovih možnih rešitvah, konkretnih zaključkov pa pogovor ni prinesel.

Pahor se je pred Janšo srečal še s predsednikoma SLS in SNS, Radovanom Žerjavom in Zmagom Jelinčičem, in je tako zaključil krog pogovorov z najvišjimi predstavniki opozicije v parlamentu.

Kot je pojasnil minuli četrtek, je tem za pogovore z opozicijo veliko. Po njegovih besedah v Sloveniji, podobno kot v mnogih drugih državah, potekajo posvetovanja ne le glede okrevanja nacionalnega gospodarstva, ampak tudi o tem, kako ravnati v napetih mednarodnih okoliščinah.

"Ena od tem je prav gotovo, kako v teh okoliščinah presegati morebitno politično nestabilnost tako, da ta ne bo ogrožala naših nacionalnih interesov. Ti pa so povezani s tem, da se nadaljuje okrevanje gospodarstva, da se še naprej krepi, ne pa razdrobi ugled, ki si ga je Slovenija pridobila," je v četrtek povzel premier.