stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Simčič ima do torka čas, da se odloči o svoji poslanski funkciji

Deli na:

Poslanec DeSUS Ivan Simčič se mora po očitkih o domnevno ponarejenem spričevalu do torka odločiti o poslanski funkciji. Po besedah vodje poslancev DeSUS Franca Jurše Simčič ve, da ima dve možnosti: ali zapusti poslansko skupino in ostane samostojni poslanec ali pa odstopi s funkcije. Slednje šele junija, da ne bi bile potrebne nadomestne volitve.

Če se torej Simčič odloči, da ne bo odstopil s funkcije, bo verjetno v državnem zboru ostal kot samostojni poslanec, tako kot njegov poslanski kolega Ivan Vogrin, ki je minuli teden zaradi očitkov glede dolgov svojega podjetja zapustil poslansko skupino Liste Virant.

Če pa se bo Simčič odločil za odstop s poslanske funkcije, Jurša meni, da bi bilo korektno in pošteno, da s tem počaka do preteka šestih mesecev od potrditve mandata, da ne bi bile potrebne nadomestne poslanske volitve za njegov sedež.

"Če Simčič sam ne bo nič ukrenil, bo zagotovo ukrepala stranka," je jasen vodja poslanske skupine DeSUS.

Na vprašanje, ali je stranka DeSUS Simčiču dejansko postavila na izbiro le omenjeni dve možnosti, pa je Jurša za STA odgovoril, da stranka še ni postavljala pogojev, temveč je Simčič toliko "moder, da ve, za kaj gre". V smeri takih zaključkov sta zadnji pogovor sklenila tudi Simčič in predsednik stranke Karl Erjavec, je dejal Jurša.



Poslanci DeSUS so namreč 3. aprila skupaj z Erjavcem razpravljali o usodi Simčiča, ki ga bremenijo obtožbe glede domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala. Dogovorili so se, da se zopet sestanejo čez dva tedna, v tem času pa naj bi se Simčič odločil glede svoje poslanske usode.

Ob tem je poslanec še enkrat poudaril, da se mu dogaja krivica in da bo dokazal, kje je hodil v šolo. S pomočjo pravne pomoči pa da bo dokazal svojo nedolžnost in krivico, oziroma gonjo, ki se dogaja proti njemu. Erjavec je po sestanku povedal, da je poslancu dal nekaj možnosti za rešitev situacije, možnosti pa takrat ni želel razkriti.

Da se mora Erjavec pogovoriti s Simčičem glede domnevno ponarejenega spričevala, so sklenili na izvršnem odboru stranke konec marca. Odnosi v stranki so se namreč zaradi te afere zaostrili, dva odbora sta pozivala k izrednemu kongresu.

Izjave Simčiča in Erjavca STA danes ni uspela dobiti.