benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Shoda za in proti migrantom sta se končala mirno

Deli na:
Shoda za in proti migrantom sta se končala mirno

Foto: Bobo in twitter

Današnja shoda za in proti migrantom sta se končala brez incidentov. Nasprotni skupinin sta se srečali na Kotnikovi ulici, kjer ju je policija fizično ločila. Udeleženci protesta proti namestitvi migrantov so vpili gesla, kot so Cerar odstop, Za Slovenijo, Nočemo migrantov. Na drugi strani je slišati vpitje No pasaran in Antifašisti smo. Pri slednjih je bilo nekaj zamaskiranih mladih moških s črnimi šali, za katere se je zdelo, da komaj čakajo, da povzročijo incident. Na obeh straneh skupaj je bilo med 1.500 in 2.000 ljudi.

Pred parlamentom se je na Trgu republike ob 15. uri zbralo okoli 350 protestnikov, ki nasprotujejo nastanitvam migrantov,  ki sta jih Nemčija in Avstrija zavrnili. Udeležence skrbi varnost slovenskih državljank in državljanov. Krenili so na Kotnikovo ulico, kjer poteka „piškotarski shod“ pod geslom Begunci, dobrodošli. Skupini sta se okoli 16. ure srečali.

Podporniki migrantov so domoljube zmerjali s fašisti (tudi v tujih jezikih), ti so jim odgovorili s petjem Zdravljice in vzklikanjem "Kdor ne skače, ni Slovenc". Policija je med skupinama postavila barikado. Medtem ko protestniki,ki jih zaradi migrantov skrbi za varnost državljanov in otrok, nosijo slovenske zastave, nosijo "piškotarji", kot so jih poimenovali na družbenih omrežjih, komunistične simbole in zastave z rdečimi zvezdami. Nekateri izmed slednjih nosijo črne šale in zdi se, da komaj čakajo, da zanetijo incident. Na obeh straneh je okoli 2.000 ljudi.

"Cerar - Šefic, kam naj gremo lačni Slovenci", "Ne bomo dopustili zaničevanja žensk" in "To je razprodaja slovenskega naroda" so samo nekateri napisi na transparentih, ki jih na Trgu republike mirno in dostojanstveno nosijo protestniki, ki nastrotujejo namestitni migrantov na Kotnikovi ulici. Menijo, da samooklicani begunci, niso željni prilagotitve naši kulturi, zato sprašujejo, ali si Slovenija res želi "spolno zafrustrirane, nasilne in versko obsedene moške srednjih let" v bližini Dijaškega doma Tabor, kjer se vsak dan sprehajajo dijakinje. Po Evropi je znano, da se migranti ne znajo obvladati, zato posiljujejo in spolno nadlegujejo mlajše ženske.

Na družbenih omrežjih so zaskrbljeni državljani predstavili zahteve, ki jih v povezavi z migrantsko krizo imajo do vlade Mira Cerarja. Zahtevajo ponovno vzpostavitev delovanja državnih meja, odstop Mira Cerarja ter dosledno zavrnitev vseh migrantov, ki sta jih pred tem zavrnili Avstrija in Nemčija. Medtem so se uro prej na „piškotarskem shodu“ na Kotnikovi zbrali podporniki migrantov.

Shoda se je udeležil tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič. Za Reporter je dejal, da ne gre za nikakršne begunce, ampak migrante, ki v Sloveniji nimajo kaj početi. Nemčija ima veliko pristanišče, kot je v Hamburgu. Po njegovo bi jih tam po 50.000 naložili na prazne tankerje in jih poslali Obami v ZDA, ki so zadevo zakuhale. V Sloveniji bi po Jelinčičevo morali med migrante razdeliti naslove politikov in novinarjev, ki jih podpirajo, naj se oglasijo pri njih in se nastanijo pri tistih, ki jih želijo v Sloveniji. Na ravni države pa bi morali zapreti severno mejo z Avstrijo, migratsko sodrgo odsloviti ter se dogovoriti s Hrvaško, Srbijo in Makedonijo, da v svoje države ne spustijo niti enega migranta več.

STA poroča, da je bilo opaziti tudi Jerneja Pavlina in Bernarda Brščiča.

Na Kotnikovi so se ob 14. uri na "piškotarskem shodu" (s seboj so imeli piškote in čaj) zbrali ljudje, ki si pod geslom Begunci,  dobrodošli prizadevajo za sprejem migrantov v Slovenijo. Sebe, bilo jih je okoli 300, predstavljajo kot Protirasistično fronto brez meja. Levičarski protestniki so napadli tudi ekipo Nove24TV. Vse to sta opazovala tudi Milan Kučan in sindikalni vodja Branimir Štrukelj. Zanimivo je, da nekateri udeleženci tega shoda nosijo totalitarne simbole, kot so recimo rdeče zvezde.

Kot je znano, je po novem na Kotnikovi ulici izpostava azilnega doma, kamor je država prvih 90 prosilcev za mednarodno zaščito nastanila v torek. Iz katerih držav prihajajo migranti, ali so jih kje že zavrnili, koliko so stari in kakšni so v resnici njihovi motivi, uradno ni znano. Kaj bodo počeli, so delno že nakazali, ko so povzročili incident v Parlament pubu, ko so pijani hoteli vstopiti v lokal, a jim je to varnostnik na srečo preprečil. Podobnih incidentov lahko v slovenski prestolnici v naslednjih dneh, skladno s povečevanjem števila migrantov, pričakujemo še več. Kaj se dogaja po Evropi, ko se migranti, ki lažejo o svoji starosti in državi porekla, si lahko preberete tukaj in tukaj.

Mestna svetniška skupina Nove Slovenije je sicer vložila zahtevo za razpravo o napovedani nastanitvi prebežnikov v Ljubljani, ki bi jo opravili na seji ljubljanskega mestnega sveta 21. marca. Mestnemu svetu predlagajo sprejetje sklepa, po katerem bi nastanitvi nasprotovali, dokler predstavniki vlade mestnemu svetu ne predstavijo celovite rešitve glede tega vprašanja.