markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Šest slovenskih poslancev je hrvaških vikendašev

Deli na:

Minister za okolje Roko Žarnić ima nepremičnino na Hrvaškem, ob njem pa še šest poslancev slovenskega parlamenta. Med parlamentarnimi strankami edino DeSUS ni želel odgovoriti na naša vprašanja o premoženju njihovih poslancev pri naših južnih sosedih.

Minister za okolje Roko Žarnić ima nepremičnino na Hrvaškem, ob njem pa še šest poslancev slovenskega parlamenta. Med parlamentarnimi strankami edino DeSUS ni želel odgovoriti na naša vprašanja o premoženju njihovih poslancev pri naših južnih sosedih.

Pred referendumom o arbitražnem sporazumu smo povprašali predsednika vlade, ministre, državne sekretarje in poslance o njihovem premoženju na Hrvaškem. V kabinetu predsednika vlade so odgovorili, da premier Borut Pahor na Hrvaškem nima nepremičnega premoženja; enako velja tudi za vse državne sekretarje v njegovem kabinetu.

V javnosti je sicer znano, da ima v Umagu počitniško hišico mama premierjeve življenjske sopotnice, kar so najprej objavili hrvaški mediji. Tudi drugi ministri in državni sekretarji so nam odgovorili, da v sosednji državi nimajo nepremičnin, razen ministra Roka Žarnića, ki je z materjo in bratom solastnik podedovane stanovanjske hiše v Makarski. Prav tako imajo skupaj nekaj kmetijskega zemljišča z oljkami, ki pa ga obdelujejo in uživajo tamkajšnji sorodniki.

Iz poslanske skupine SD so nam sporočili, da ima premičnino na Hrvaškem samo poslanec Marjan Križman iz Kopra, in sicer podedovano hišo (60 m²) s pripadajočim hektarjem zemlje v vasi Pifari v občini Žminj, 20 km od obale in šest km od Limskega kanala. Drugi poslanci SD nepremičnega premoženja nimajo. Bogdan Čepič nam je odgovoril, da hodi na Hrvaško dopustovat s svojo prikolico za kampiranje ali pa jadrat, tako da najame jadrnico pri slovenskih ali hrvaških ponudnikih. Majda Potrata je pripomnila, da ob naših vprašanjih o njenem nepremičnem premoženju vsakič znova ugotovi, kako nepremožna je. Luka Juri je ob tem zapisal, da ima žal v Sloveniji (pre)majhno stanovanje, kaj šele da bi imel nepremičnino na Hrvaškem.

V poslanski skupini Zares nimajo poslancev z nepremičninami na Hrvaškem. Izjema je morda le Franci Kek: »Konec osemdesetih let sem na rtu Kamenjak za 500 mark kupil parcelo, ki je obetala. Stvari so šle v nasprotno smer od pričakovane. Danes tam ni dovoljeno niti prespati, kaj šele da bi si karkoli postavil. Vse je zaraščeno in zadnjih pet, deset let svoje parcele niti nisem poskušal najti.« Cveta Zalokar Oražem pa je odgovorila: »Na Hrvaškem nimam nobenih nepremičnin. No, kljub temu bom na referendumu podprla arbitražni sporazum.«

Iz poslanske skupine LDS so nam sporočili, da ima nepremičnino na Hrvaškem le poslanec Miran Jerič, drugi poslanci pa ne. Jerič je lastnik apartmaja na hrvaški obali v izmeri 47 m², bolj natančnih podatkov pa nam niso zaupali.

V poslanski skupini SDS imajo prav tako le enega poslanca, ki je lastnik nepremičnine na Hrvaškem. Poslanec Štefan Tisel ima apartma iz leta 1988 na otoku Cresu, vreden je okoli 40.000 evrov. Je tudi edini poslanec, ki nam je poslal fotografijo svojega hrvaškega stanovanja. Tudi v poslanski skupini SNS imajo prav tako enega poslanca z nepremičnino na Hrvaškem, čeprav gre le za nezazidljivo parcelo. Poslanec Silven Majhenič je že več kot 30 let četrtinski solastnik nezazidljive parcele v skupni velikosti 436  m² –njegov idealni delež pomeni 109 kvadratnih metrov.

Poslanci SLS nimajo nepremičnin na Hrvaškem. Med poslanci narodnosti pa ima tam nepremičnino le Roberto Battelli. Je lastnik šestine 900 metrov velike parcele s propadajočim stanovanjskim objektom v Pulju, ki jih je podedoval po materi. Dodal je, da med mnogimi dediči ni soglasja o prihodnosti nepremičnine, niti ni podrobne razdelitve med njimi. Samostojna poslanca Franc Žnidaršič in Vili Rezman pa sta sporočila, da nimata nobene nepremičnine v sosednji državi.