Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Senica ne bo prelival krvi: Poniževati se ne pustim

Deli na:

Odvetnik Miro Senica ne bo dal krvi za analizo in tako dokazal, da ni bil v hiši Saše Baričeviča na dan napada bulmastifov, kar je Senici predlagal poslanec SDS Vinko Gorenak. Kri sem pripravljen darovati v humanitarne namene, pravi Senica, ne bo pa izpolnil sprijenih zahtev SDS.

Odvetnik Miro Senica ne bo dal krvi za analizo in tako dokazal, da ni bil v hiši Saše Baričeviča na dan napada bulmastifov, kar je Senici predlagal poslanec SDS Vinko Gorenak. Kri sem pripravljen darovati v humanitarne namene, pravi Senica, ne bo pa izpolnil sprijenih zahtev SDS.

Gorenak je mnenja, da bi moral odvetnik na sodnomedicinskem inštitutu dati "vzorec krvi, ga dostaviti policiji, ta bo naredila primerjavo in stvar bo popolnoma jasna". S tem bi, je prepričan poslanec SDS, zavrnil sume, da je bil prav on neznana oseba, katere sledove krvi naj bi našli v hiši na Oražnovi. Da so v Baričevičevi hiši ob krvi pokojnika in enega od policistov odkrili še kri tretje osebe, je pred dnevi poročala spletna stran pozareport.si, ki se je sklicevala na tožilska poročila. Obenem naj bi priča na dan tragedije videla Mira Senico, kako se je v času, ko so na Oražnovo že prihajali policisti, odpeljal z ulice.

Senica je Gorenakov poziv zavrnil: "Prav gotovo ne bom dovolil, da bi me stranka SDS poniževala na tak način, da bi kadarkoli in kakorkoli izpolnjeval njihove sprijene zahteve in podlegel njihovi umazani politični igri. Očitno si želi SDS podrediti vse ljudi v tej državi, saj si samovoljno jemlje pravico posegati v človekove pravice in v človekovo dostojanstvo. Zmeraj pa sem pripravljen svojo kri darovati v humanitarne namene."

Vinko Gorenak je danes tudi izjavil, da naveza notranje ministrice Katarine Kresal in pravosodnega ministra Aleša Zalarja ogroža delovanje pravne države. Po mnenju SDS ministra iz LDS "ustvarjata kritično stanje na področju notranjih zadev, policije in pravosodja", zato bo stranka storila vse, da ju ustavi. Kresalova in Zalar naj bi zadovoljevala potrebe LDS in elit, je dejal Gorenak, in kot dokaz navedel izbiro generalnega direktorja policije, kjer je bil Janko Goršek osebna izbira ministrice, njegovo nastavitev pa je omogočilo sprejetje posebnega zakona, pravi poslanec.

Med Gorenakovimi primeri so še najem stavbe za prostore Nacionalnega preiskovalnega urada, afero s Hypo banko in njenimi povezavami z ministričino stranko, ter dogodki v aferi bulmastifi, kjer se po njegovem "ministrica Kresalova in minister Zalar danes predvsem ukvarjata z vprašanjem, kako razkriti vire novinarjev, ki odkrivajo sporne postopke policije, ne pa, da bi se ukvarjala s tem, kdo je tista tretja oseba, ki je bila na prizorišču tragedije".

V senci novih odmevov v aferi z bulmastifi naj bi v soboto potekel zakonski rok, do katerega morajo operaterji hraniti podatke o prometu klicev na dan 2. februarja in ki bi morda lahko osvetlili nekatere nejasnosti v aferi."Če bodo ti podatki o klicih uničeni, nikoli več ne bomo vedeli, kaj se je pri Baričeviču na Oražnovi res zgodilo," svari Gorenak. Sodnica Marjana Tupy je prejšnji teden zavrnila željo tožilcev, ki so zahtevali vpogled v izpiske prometa klicev za dve osebi, s čimer naj bi pomagali razjasniti dogajanje ob lanski tragediji.