Revija Reporter
Slovenija

Šef Petrola Berločnik kadruje na Telekomu, da bi odstopljenega Rudolfa Skobeta nasledil »primeren« kader

Nenad Glücks

15. jun. 2019 6:00 Osveženo: 7:01 / 16. 6. 2019

Deli na:

Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, decembra lani kupil četrtinski delež firme Competo.

Bobo

Omrežje Rudolfa Skobeta, Tomaža Berločnika in Boruta Jamnika skuša na čelo Telekoma spraviti človeka, ki bi otežil delo preiskovalcem NPU.

Kot so poročale že Finance, je Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, decembra lani kupil četrtinski delež firme Competo. Gre za kadrovsko podjetje, ki se je zdaj pojavilo v povezavi z drugo veliko državno firmo - Telekomom. Kljub temu, da je razvpita Lidija Glavina morala oditi z mesta predsednice SDH, pa slednja še vedno zaseda položaj predsednice nadzornega sveta Telekoma. V tem operaterju iščejo novega predsednika uprave, potem ko je donedavni Rudolf Skobe pred dvema mesecema odstopil s položaja. Družbo začasno vodi Tomaž Seljak, podpredsednik uprave.

Avgusta letos se sicer izteče mandat sedanjega nadzornega sveta Telekoma, torej bo Glavina odplavljena tudi od tam. Toda po naših virih bo skušalo omrežje okoli Skobeta doseči, da bo tudi njegov naslednik iz njihovega kroga. Glavina je namreč poskrbela, da novega predsednika uprave išče agencija Competa iz začetka naše zgodbe. Torej agencija, kjer je solastnik šef Petrola Berločnik. Dober prijatelj od Skobeta. Competa pa bo sestavila seznam primernih kadrov. »Primernih« za koga?

Posle Telekoma namreč preiskuje NPU, tudi tiste v času Skobeta in v času, ko je bil predsednik nadzornikov v Telekomu Borut Jamnik.

Bobo

Na ta način naj bi skušali izigrati SDH, torej prišli do novega vodje mimo lastnika. Zakaj si tako prizadevajo? Po besedah dobro obveščenih se skriva v ozadju naveza z Borutom Jamnikom in Matejem Naratom. Posle Telekoma namreč preiskuje NPU, tudi tiste v času Skobeta in v času, ko je bil predsednik nadzornikov v Telekomu Borut Jamnik. Oba imata torej interes, da kriminalisti ne bi našli ničesar spornega, pri tem pa bi bilo lahko v veliko pomoč, če bi na čelo družbe prišel njun človek. Ta bi lahko otežil preiskavo.

Izvedeli smo tudi, da si je Skobe ob odstopu izposloval, da bo še eno leto zaposlen na Telekomu. V službo mu ni treba hoditi, prejema visoko plačo. Podobno si je po poročanju Dnevnika tudi Glavina uredila, da bo kljub predčasnemu (sporazumnemu) odhodu z mesta predsednice uprave SDH še leto dni prejemala bajno plačo 11 tisoč evrov bruto na mesec, ne da bi morala še prestopiti prag SDH. Lahko pa prestopa prag službenega audija, ki ga ima še vedno na voljo.