Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Še druga plat Irene Nunčič, ki jo je Janševa vlada imenovala za vršilko dolžnosti direktorice Fursa

Deli na:
Še druga plat Irene Nunčič, ki jo je Janševa vlada imenovala za vršilko dolžnosti direktorice Fursa

Irena Nunčič, nova vršilka dolžnosti direktorice Fursa - Foto: STA

Irena Nunčič izpolnjuje vsaj enem pogoj za položaj direktorice Fursa, je del baze SDS.

Vlada je za vršilko dolžnosti Finančne uprave RS imenovala v javnosti neznano Ireno Nunčič, ki bo na položaju prvega dacarja vsaj pol leta. Mnogi so ugibali, od kod so jo potegnili, ali je bilo imenovanje sploh potrebno, saj je bil prejšnji direktor finančne uprave Peter Jenko trdno v sedlu. A če so oblastniki želeli svojega človeka na vrhu finančne uprave, so morali Jenka zamenjati. Irena Nunčič pa izpolnjuje vsaj en pogoju za ta položaj, je del baze SDS.

Irena Nunčič prihaja iz Šmarja pri Jelšah, od koder je tudi nekdanji poslanec in minister SDS Vinko Gorenak, danes državni sekretar. Pravnica po izobrazbi je kariero gradila na delovnih mestih, ki so večinoma tako ali drugače povezana s politiko. Njena prva resna služba je bila v Banki Slovenije, potem je projektno sodelovala z ministrstvom za finance, bila je zaposlena na nekdanji generalni davčni upravi, še preden se je preimenovala v Furs. Dva mandata je bila direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, nato je službovala v Splošni bolnišnici v Celju, dokler je ni Janševa vlada postavila za sekretarko na ministrstvu za finance, zdaj pa za šefinjo davkarije.

Vmes je pomagala na lokalnem nivoju kandidatom, ki so v Šmarju pri Jelšah želeli postati župani s podporo SDS, kjer je sama kandidirala za svetnico občine Šmarje. In prav njena služba v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah je zelo kontroverzna. Ustanoviteljice zdravstvenega doma so okoliške občine in te občine so ji dale kar dva mandata direktorice, saj brez podpore občin ni nič z direktorjevanjem. Na direktorskem položaju je sicer imela dolgo podporo, mnogi so hvalili njeno delo, češ da je uredila razmere znotraj zdravstvene institucije, ustvarjala prihodke in podobno.

Med ljudmi, ki so tako ali drugače delali za Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, je slišati, da je spodbujala nelojalno konkurenco, da je na razpisih favorizirala določene ponudnike in da so nekateri razpisne pogoje pri določenih poslih dobili že prej v vpogled, da so lahko kandidirali in bili izbrani.

A obstaja še druga plat Irene Nunčič. Med ljudmi, ki so tako ali drugače delali za Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, je slišati, da je spodbujala nelojalno konkurenco, da je na razpisih favorizirala določene ponudnike in da so nekateri razpisne pogoje pri določenih poslih dobili že prej v vpogled, da so lahko kandidirali in bili izbrani. Prav tako mnogi, ki so ali še sodelujejo z ZD Šmarje pri Jelšah trdijo, da je Nunčičeva vedno od vseh zahtevala, da je delo opravljeno ob dogovorjenih rokih, sama pa je le redko spoštovala denimo 15-dnevni rok plačila in je kot po pravilu uveljavljala sicer zakonsko določenih 60 dni, ki jih država lahko izkoristi.

Vse te domnevne rabote in odnos so po mnenju domačinov privedle do tega, da ni dobila še tretjega mandata direktorice ZD Šmarje pri Jelšah. In zanimivo, s položaja jo je pravzaprav pognala njena občina Šmarje pri Jelšah, ki ji ni želela dati soglasja k še enemu mandatu. Ko so predlagali, naj se izvede anketo o zadovoljstvu zaposlenih z njenim delom, je to preprečila, potem pa pokazala pismo podpore nekaj zaposlenih zdravnikov, med njimi tudi upokojenih in stažistov. Tisti, ki so trdili, da nad njimi izvaja mobing, niso smeli glasovati.

A to je preteklost, zdaj bo Irena Nunčič bdela nad pobiranjem davkov in prispevkov, ki naj bi jih nekdanji sodelavci ZD Šmarje pri Jelšah večkrat ne bi mogli plačati v 15 dneh, ker je ZD pod njenim vodstvom opravljene storitve plačeval v 60 dneh.