Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Reševanje interpelirane ministrice

Deli na:

Največja opozicijska stranka SDS se je s posebno izjavo za javnost odzvala na aktualne zadeve v zvezi s policijskimi preiskavami. "Namesto preiskave in aretacij v garažni aferi sta tarča policije minister koalicijske in predsednik opozicijske stranke", pravijo v SDS.

Največja opozicijska stranka SDS se je s posebno izjavo za javnost odzvala na aktualne zadeve v zvezi s policijskimi preiskavami. "Namesto preiskave in aretacij v garažni aferi sta tarča policije minister koalicijske in predsednik opozicijske stranke", pravijo v SDS.

Sporočilo za javnost SDS objavljamo v celoti:

Včerajšnje aretacije in preiskave so očitno pomešale sume dejanskih kaznivih dejanj s politično motivacijo interpelirane ministrice Katarine Kresal. Medtem ko pri aretaciji poslanca SNS Srečka Prijatelja po dostopnih podatkih verjetno obstaja utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, je ta utemeljenost očitno precej šepava pri nekaterih ostalih akterjih. Težko je verjeti že v naključno pridobljene podatke na podlagi prisluškovanj, kaj šele v naključje pri izbiri časa za policijsko akcijo. Javno dostopne informacije pa govorijo tudi o zasegu računalniške opreme opozicijske parlamentarne stranke, kar ob policiji, politično podrejeni predsednici LDS, vzbuja močne sume v možnost zlorabe politično relevantnih podatkov, ki z dejanskim ali namišljenim predmetom preiskave nimajo nobene zveze. Kje so garancije, da se to ne bo zgodilo in kje je nadzor, ki bi to moral preprečiti?

Kot kaže, v Pahorjevi vladi sedi ministrica, ki je za ohranitev svojega, z nedavnimi klientelističnimi aferami močno omajanega položaja, pripravljena storiti vse.


Tako postopek vračanja bulmastifov, v katerega je bilo vpleteno rodbinsko in politično sorodstvo ministrice Kresalove, kot najem prostorov za NPU, v katerem je največji profit namenjen družinskemu prijatelju in poslovnemu partnerju njenega partnerja, bi morala biti predmet resne kriminalistične preiskave, ki pa je ni videti nikjer. O nobenem od teh dveh dogodkov še ni policijskih poročil, izpeljane niso bile nobene aretacije in pridržanja, policija se izmika jasnim vprašanjem, preiskava je potisnjena na stranski tir. Očitno postaja, da za predsednico LDS v teh dveh primerih "Pravna pot ni več prava pot".

Z današnjim sicer zapoznelim odstopom ministra Pogačnika je Kresalova delno dosegla svoj namen. Predvidene razprave o nezakonitem vračanju bulmastifov ob obravnavi interpelacije zoper njega ne bo. Je pa pozabila, da zaradi tega njena vloga v aferi z bulmastifi ni nič manjša. Pa tudi javnost zaradi tega ne bo pozabila na njene politično-sorodstvene klientelistične povezave, ki so se pokazale ob aferi Baričevič ali aferi NPU. Vsa razprava o tem bo sedaj strnjena ob interpelaciji zoper njo, razen če ne bo prej sama odstopila. Skoraj zagotovo bi bil to edini možni ukrep, s katerim bi se omogočila res neodvisna policijska preiskava vseh omenjenih primerov.

Zloraba oznake Ministrstva za notranje zadeve na njeni osebni spletni strani www.katarinakresal.si, na kateri je pod majice z bulmastifi in spodnjice pripela logotip svojega ministrstva, je le še en dokaz več, da je naša zaskrbljenost upravičena.