zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Pahor naj se opraviči Slovencem; Türk zanika nekaj, česar ni bil obtožen

Deli na:

Premier Borut Pahor naj se sam opraviči slovenski javnosti, ker je njegova vlada nezakonito preprečevala izvajanje zakona o arhivih, se je SDS odzvala na včerajšnjo Pahorjevo zahtevo po opravičilu s strani Janeza Janše. Predsednik države Türk pa je zanikal nekaj, česar ni bil obtožen, a obenem ni uspel odgovoriti na Janšine trditve, dodajajo v stranki.

Premier Borut Pahor naj se sam opraviči slovenski javnosti, ker je njegova vlada nezakonito preprečevala izvajanje zakona o arhivih, se je SDS odzvala na včerajšnjo Pahorjevo zahtevo po opravičilu s strani Janeza Janše. Predsednik države Türk pa je zanikal nekaj, česar ni bil obtožen, a obenem ni uspel odgovoriti na Janšine trditve, dodajajo v stranki.

Objavljamo izjavi SDS:


Predsednik republike dr. Danilo Türk je v svoji znani maniri sprenevedanja zanikal nekaj, česar ni bil nikoli obtožen. Ni pa niti z besedo odgovoril na trditev predsednika SDS.

Predsednika Türka namreč ni nihče obtožil, da je bil vpleten ali da je sodeloval pri pripravi t.i. bombnega atentata v Velikovcu leta 1979.

Na novinarsko vprašanje, ali je med akterji tudi današnji predsednik republike, je predsednik SDS namreč odgovoril: "Predsednik republike je takrat dejal, da je za omenjeno teroristično akcijo izvedel iz medijev in da tudi danes ne ve nič, razen tistega, kar je izvedel iz medijev. Po tem, kar smo našli v javnem delu arhiva, predsednik laže. On je bil o akciji neposredno obveščen."

Predsednik države Danilo Türk je 4.3.2010 za Radio Slovenija izjavil: "Takrat, ko se je ta dogodek zgodil sem bil osupel, tako kot mnogi drugi ljudje pri nas, nobenih ozadij tega dogodka takrat nisem poznal in tudi mi danes niso znana." Za nacionalno televizijo pa se je prav tako odzval z izjavo, da je bi o dogodku obveščen zgolj iz medijev in da ne takrat ne danes ne pozna ne ozadij ne podrobnosti dogodka.

Iz dostopnih arhivskih dokumentov izhaja, da je bil g. Danilo Türk kot visok funkcionar SZDL za manjšinska vprašanja neposredno obveščan o ozadjih in posledicah atentata ter o mnogih podrobnostih v zvezi z njim. Enega od dokumentov, ki to dokazujejo, bomo javnosti predstavili naslednji teden.


Do opravičila je upravičena slovenska javnost, ne pa Pahor

Vlada nima nobene moralne pravice, da od državljanov terja spoštovanje zakonov in plačevanje davkov, če sama krši veljavne zakone.

Slovenska javnost pričakuje opravičilo in pojasnilo predsednika vlade Boruta Pahorja, kajti tajna služba, ki je v njegovi neposredni pristojnosti, že več kot 5 mesecev nezakonito preprečuje izvajanje zakona o arhivih. Vlada Boruta Pahorja nima nobene moralne pravice, da od državljanov terja spoštovanje zakonov in plačevanje davkov, če sama krši veljavne zakone te iste države.

Slovenska javnost od g. Pahorja pričakuje tudi pojasnilo, kje se je nahajal sporni del arhivov nekdanje SDV, ki jih je njemu neposredno podrejeni direktor tajne službe SOVA Selan 19. oktobra 2010 odnesel iz arhiva RS ter jih vanj vrnil šele po 20 dneh. Ker se je to gradivo po izjavah nekaterih očividcev nahajalo v sekretariatu Sveta za nacionalno varnost, ki je lociran v kabinetu predsednika vlade, je pojasnilo še toliko bolj potrebno.

G. Pahor je slovenski javnosti dolžan tudi pojasnilo o tem, kaj se je v tem vmesnem času dogajalo z omenjeno dokumentacijo in ali je kdo njene posamezne dele odtujil ali spreminjal?