mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Scenariji ...

Deli na:

 13.7.2011

 13.7.2011

………

…Od romunskega do slovenskega scenarija…

Nekatere skrbi, da bi se v Sloveniji utegnila zgoditi kakšna različica romunskega scenarija. Kar je bedasto, prav kretensko! S tem povedo da jih kljub vsemu skrbi za lastno življenje…  

No, morda bi jih pri vsej stvari bolj moralo skrbeti za lastne potomce...

……Seveda upam da smo barbarske metode reševanja problemov in strmoglavljanja nesposobnega oblastniškega razreda s pokoli, obglavljanjem, streljanjem ipd.… že presegli….

Od osamosvojitve naprej  je izpuhtela res ogromna količina  denarja, če se zraven prišteje še škodo, ki smo jo utrpeli zaradi skoka v bivšo Jugo, so zdajšnje rodbine oblastnikov, na vekov veke ZASUŽNJENE pri slovenskem narodu. Poleg zdajšnjega oblastniškega razreda bi v odplačevanje dolga, škode in nakradenih  milijard lahko vključili tudi njihove partnerje, sinove, hčere, vnuke...  

 Npr. : Mlade Anice, Špelce, janezki, Monike, Tise, bi čisto lahko postali novodobni suženjski razred…(Po principu komunizma med mladimi in starimi ne smemo delati razlik... Vsi so enaki!)

- Dokler se izpuhtele milijarde ne vrnejo v proračun…. Mrtvi ali v zaporu nam čisto nič ne koristijo.

Grehe staršev menda plačujejo otroci…  Bog pa tudi vedno vse plača samo plačilni dan ni vsako soboto, pravijo…. Zakaj to ne postane resnica in pravica v našem konkretnem slovenskem primeru - kot slovenski scenarij! ?

 

- Preklinjali  bi jih  še  njihovi  pra  pra pra pra pra pra pra pra pravnuki.

…………………….

Že dalj časa opažam da so se z aferami nekoliko umirili . Kar pa nič ne reši.  Gospodje še vedno nič ne delajo razen ''zasedajo'' v DZ, po komisijah, odborih in ministrstvih…   Njihova zasedanja so brez učinka…. (Včasih se sam pri sebi hudomušno pošalim, da je vzrok tovrstni neaktivnosti drajsanje, ki ga je nekaj časa poudarjal udbovec ….. ) :)

..........

Kvote pozitivnih novic še niso uvedli  pa tudi, če bi jih bi  jim le malokdo verjel.

Na nek način res vlada depresija. Zato  se sploh ne čudim, da kranjskaklobasa tarna da je nemirna in da slabo spi. Ni edina...

………..

Naša sveta dolžnost je da depresijo pretvorimo v vizijo, pričakovanja pa v  zahteve.

Podpiram pa vsakršno obliko nenasilne revolucije ali upora.

………

14.7,2011

 

Začela je mislim da Darja Zgonc. Delovala je resnobno, bila je vzravnana kot da bi jo prisilili da požre velik in debel kol. S kar največjo mero resnosti je govorila o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in to poskušala predstaviti kot nekakšno  novo reformo. Verjetno se je oblast odločila da se je tisto čemur radi rečejo pregreto ozračje  (janševi pa da je stvar spolitizirana) dovolj shladilo oz. depolitiziralo in da bo zagrizla v zadnje kislo  jabolko v tem mandatu -  zdravstveno reformo.

Prav veliko mandata jim ni preostalo. Tako kot med vsakim mandatom pa se bodo tudi v tem med počitnicami dogajale  razne premestitve, odstavitve, kraje in prelivanje kapitala iz neprimernih v primerne žepe, pozabiti pa ne smemo niti na razlastitve, katerih delež vedno zraste med t.i. počitnicami. Časa za vse bo zagotovo premalo konec koncev bodo volitve že pozimi – če lahko verjamemo Jeretiču.

 

Ravno zaradi počitnic se bo tako reforma kot ''čistke'' med že zdaj čistimi in ostalo kar še spada zraven zgodilo še bolj na hitro in na hojladri.

Bomo videli, če bomo iz uradnih medijev sploh kaj izvedeli!

P.S.: Darjo, predčasne volitve očitno ne zanimajo. V glavni oddaji tej temi ni bilo namenjenih niti pet minut. Da bi kakšno temo podrobneje  predstavili je pa za 24 ur tako utopija- prava halucinacija brez drog.

Po pravilih se vedno ukvarjajo z obrobnimi zadevami!

………..

15.7.2011 

 

 Že takoj zjutraj sem doživel šok.

Ko sem ob kavi poslušal in gledal parlamentarni program, so ob raznih bolj ali manj pomembnih novicah nekajkrat zavrteli tudi izjave našega premierja. Pravi šok. Najprej poslušam pa mi glas deluje zaspano in odsotno. Čisto nič pahorjansko. Poslušam naprej in še kar isto. Glas je sicer pravi a vse ostalo je iz drugega sveta. Počasno govorjenje v oblastniški latovščini brez izrazov, brez mahanja rok in zbijanja po tisti mizici z mikrofonom a tudi brez kazalcev, ki bi res kazali da je premier z ljudstvom in da ve kaj ljudstvo hoče. Na srečo tudi brez vložkov tipa ''so what'' . Celo izjav kot npr. da ne more preživeti s 3000 € se je vzdržal. Po svoje celo zabavno. Pomislite čez noč smo dobili novega premierja.  Samo še  malo korajže mu manjka –toliko da višino in glasnost tona spravi na primerno raven, pa bo deloval povsem suvereno in najbrž celo odločno.

Komično oblastniški razred pozna samo dva načina komuniciranja z javnostjo. Enega pobalinsko-populističnega in drugega resnobno zadrtega.

 

Skratka, da ne dolgovezim Pahor očitno hoče postati janša. To skoraj gotovo pomeni, da predčasne volitve niso potrebne saj smo v enem mandatu dobili dva povsem različna premierja v eni osebi. Država pa tako in tako vsaj od osamosvojitve naprej sledi eni sami politiki.

………………

 27.7.2011

 ...Scenarij facebooka...

Res ne vem ali se pristop z objavo slik na facebooku v vsaj 97% obnese?

Ali bodo zaradi tega  ljudje res rekli:'' volili bomo janšo'' in zatem množično drli na volitve ter tako tudi storili?

 

Zdi se precej nerealno in najbrž tudi je. Ko sem danes recimo gledal 24ur, je Tanko, preden je povedal novico o facebook objavi slik noseče Urške, seveda javnost obvestil da smo že globoko v predvolilnem času. Kar je sicer  res ampak ko je stvar že tako lepo poudaril, je  vse skupaj izzvenelo kot prav neokusno nastopaštvo janše. Kar potem oblastniškemu razredu odlično služi  za tezo mediji so vsi od tranzicijske levice in blablabla… Ali pa -smo tako ubogi in se nismo mogli braniti pred nesramnimi udbovskimi pamfleti… Morda je vse to res, samo to ni problem ljudstva.  Če je to realen problem bi se bilo z njim treba ukvarjati v prejšnjem mandatu. Zdaj, ko stvar ni taka kot bi si nekateri želeli, da bi bila gre samo za prikladen izgovor. Mediji verjetno ne bodo kar presedlali in začeli delati propagando za SDS.

 

Opozicija tudi zelo konkretno prispeva k brisanju mej med opozicijskimi strankami in strankami koalicije. Preprosto povedano ker psi lajajo a karavana gre dalje.  

Stvari izgledajo vedno bolj zamegljene in na nekaterih klučnih zadevah grozovito zlizane...  Med sabo se akterji politike sploh ne poslušajo se ne upoštevajo,  ampak se samo drajsajo. Se pa očitno najdejo škodljivi dogovori  '' pokritja''  in kupčkanja.

Čeprav niso vsi isti so si gotovo enaki. Definitivno gre za oblastniški razred, ki ni naklonjen razvoju ne države in ne družbe. O tem praktično ni več dvoma.

 ____

Sam se pravzaprav nimam za zahtevnega volivca saj imam (tako kot se mi zdi, da še marsikdo drug s t.i. desnega pola) samo eno precej splošno oz. široko zahtevo, ki pa je oblastniški razred nikakor ne uspe zaznati kaj šele uresničiti.

Kar je po svoje prava tragikomedija. Ampak je tudi dobro ker bo tako nezadovoljstvo med ljudmi raslo in s časom omogočilo nov, svež začetek Slovencev in Slovenk v političnem smislu. 

 ...................

28.7.2011

Počitnice poslancev še vedno trajajo potem ko so eni zapufali državo do nerazumnih višin in drugi niso našli načina da bi to preprečili, zdaj oboji nezasluženo uživajo na počitnicah.

____ 

Najdejo se tudi taki, ki pravijo da stvar ni kritična  in da naj se umirimo s svojimi zahtevami po katerih nas niso niti vprašali…  

Blamaža zaradi katere bi te ne tako dolgo nazaj hitro odvlekli pod giljotino. Še dobro da ne živimo več v tistih časih, kajne? :)

____ 

................. 

16.8.2011 

'' V Sloveniji se je družbeni model socialističnega korporativizma, monopolov in človeških ponaredkov izpel. Njegov odhod bo silovito dinamičen, z njim bo odplaknilo tudi vse anomalije, ki nas še vedno ločujejo od razvitega sveta.''

 

Tako pravi Turk v svoji tedenski kolumni. Od kod mu kar naenkrat taka velika mera optimizma ve edino on sam.  

Ozračje med ljudmi je kar se tiče prihodnosti, precej negativno nastrojeno in pesimistično.  Kar pa je edino kar res šteje. To je tisto kar oblastniškemu razredu povzroča največ skrbi. Če se pisunstvo dr. Turka pogleda s tega zornega kota lahko hitro ugotovimo, da je cilj njegovih besedil napolniti slovenska srca z lažnim upanjem. Pravega optimizma trenutno ni in ga tudi ni kje vzeti. Prizma optimizma je že zdavnaj crknila.

Le komu lahko koristi narod, ki ob vsaki akciji reagira na način ''spet nas ropajo''. Oblastniškemu razredu gotovo ne. Če je to zadnje dejansko stanje in neizpodbitno dejstvo s(m)o  še toliko bolj v škripcih.

Upajmo da nas je slovenski oblastniški razred leta 2008 zadnjič peljal žejne čez vodo. Slovenija potrebuje svež začetek ne pa 10x kompostirane solate, ki jo vsakič preden jo ponudijo (oz. se) ponovno premešajo. 

____

................ 

27.8. 2011

 Danes se je s svojim BMW-jem v parlament zaletel 30 letni voznik  o katerem pa nihče '' nič ne ve''. Čudno, kot bi priletel iz Marsa na sredino velike puščave in ne v center  ene najbolj policijskih držav.

Pri tem me predvsem zanima zakaj je izbral soboto? Kakšna sreda, bi bila boljša izbira, ker oblastniški razred v soboto ne dela!

Biti del oblastniškega razreda je očitno visoko rizična zadeva, zaradi katere se verjetno splača tudi zavarovati in skleniti zavarovalno polico za delo v parlamentu. Še malo pa si niti na gumbe več ne bodo upali pritiskati. Kaj se ve, kakšno presenečenje je pod gumbom.

____

..............