državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pukšič vlado poziva h kaznovanju tistih, ki so s pomočjo politike uničevali podjetja

Deli na:
Pukšič vlado poziva h kaznovanju tistih, ki so s pomočjo politike uničevali podjetja

Foto: Bobo

Poslanec SLS Franc Pukšič je predsednika vlade in ministrsko ekipo pozval, naj naredijo vse, da bodo "dosedanje krivice tistih, ki so prek političnih povezav uničevali naša podjetja, vsaj v neki meri poravnane". Če pa kateri od ministrov nima želje ali moči, da se v ta boj spusti, bi ga verjetno morali zamenjati, je zapisal.

Pukšič v pobudi izhaja iz svoje hospitalizacije v mariborskem kliničnem centru na oddelku za nevrokirurgijo oziroma razmer, ki vladajo v tej ustanovi. Kot je namreč zapisal, je v minulih dneh ob srečanju z boleznijo lahko na lastni koži občutil pogoje, s katerimi se soočajo bolniki v slovenskih bolnišnicah.

Ob tem je naštel, da visoke temperature, neprimerna izolacija, pomanjkanje klimatskih naprav in prezračevanja ustvarjajo "praktično nevzdržne razmere za bivanje", sploh za hudo bolne bolnike. Prepričan je, da morajo biti pogoji v javnem zdravstvu "vredni človeka".


Sam še vedno zaupa slovenskemu zdravstvu, pravi Pukšič, zato se mu zdi nedopustno, "da poslušamo velike besede nekaterih politikov o pomembnosti dobrega zdravstvenega sistema, hkrati pa zdravstvene usluge iščejo v tujini".

Pukšič se je tako omenil plenjenje državnega premoženja, saj da celotna Slovenija od poslancev pa tudi od ministrov pričakuje, da bodo sposobni presekati ta gordijski vozel. "Zatiskanje oči pri tem dogajanju je državo pripeljalo na rob obupa, danes imam priložnost videti, da ta pretekla dejanja občutijo tudi najtežji bolniki v slovenskih bolnišnicah," je zapisal Pukšič.

Ob tem je izpostavil, da je od nastopa sedanje vlade minilo nekaj več kot pol leta, zdaj pa je čas, da se izpolni tisto, kar javnost od njih pričakuje. Želi si, da se že danes začne razmišljati, kako bodo slovenske bolnišnice preživele naslednje poletje. Ob pravem delovanju organov pregona in pravosodja, pa bi lahko že v letu dni, ne da bi posegali v sestavo proračuna, pridobili sredstva za zagotavljanje boljših razmer v slovenskih bolnišnicah, je prepričan poslanec.