Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prof. Urban Kržan: Odprto pismo Branimirju Štruklju

Deli na:

Po tehtnem premisleku sem se odločil, da nepreklicno  izstopam iz sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, v nadaljevanju SVIZ, saj se ne strinjam s politiko, ki jo zastopa glavni tajnik omenjenega sindikata, gospod Branimir Štrukelj. Prepričan sem, da njegova ravnanja v zadnjem času celo škodujejo ugledu sindikata in  vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Verjamem, da so varčevalni ukrepi, ki jih predlaga vlada, za marsikoga neprijetni in boleči, vendar so, kot opozarja ekonomska stroka, nujni, če nočemo doživeti finančnega kolapsa, kot ga je doživela Grčija. Zato bi bila v tem trenutku državotvorna in konstruktivna drža gospoda Branimirja Štruklja bolj modra, kot pa demagoško nastopaštvo in zavajanje članstva SVIZ-a.

Kljub dejstvu, da mesečno plačujem približno 10 evrov članarine, od omenjenega sindikata ne čutim nobene posebne koristi. V vseh teh letih, ko sem bil član sindikata, se ni zgodilo nič, kar bi izboljšalo položaj učiteljev ali razrednikov. V letih Pahorjeve vlade je deloval sindikat povsem apolitično, čeprav nam je tudi takratna vlada vzela kar nekaj pravic. To dokazuje, da v resnici vodijo sindikat strici iz ozadja.

Za stavko se  nisem odločil, saj se mi zdi veliko varčevalnih ukrepov smiselnih in racionalnih. Strinjam se, da je na primer potrebno združevati zavode, ki delujejo na področju šolstva, da je smiselno zmanjšati obseg administracije in povečati avtonomnost javnih zavodov.

Ker ne želim nositi odgovornosti za ravnanja, s katerimi se ne strinjam, in za katere menim, da ne vodijo k iskanju rešitev, temveč v propad sistema, sem se odločil, da nepreklicno izstopam iz sindikata.

Na podlagi okrožnice ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, pričakujem, da mi bo na dan stavke omogočeno redno izvajane dela in da bo vodstvo zavoda pripravilo načrt nadomestitve izpadlega vzgojno izobraževalnega procesa.