Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prijatelj: sodnik in vprašanja o aretaciji

Deli na:

Poslanca SNS Srečka Prijatelja so policisti danes okrog 10.30 pripeljali pred preiskovalnega sodnika v Kopru. Prijatelj, ki je bil od torka v policijskem pridržanju, je izjavil, da ni vzel podkupnine in napovedal, da se bo branil. Napovedal je, da bo več podrobnosti pojasnil po končanem zaslišanju na novinarski konferenci.

Poslanca SNS Srečka Prijatelja so policisti danes okrog 10.30 pripeljali pred preiskovalnega sodnika v Kopru. Prijatelj, ki je bil od torka v policijskem pridržanju, je izjavil, da ni vzel podkupnine in napovedal, da se bo branil. Napovedal je, da bo več podrobnosti pojasnil po končanem zaslišanju na novinarski konferenci.

Da bo več znanega po končanem zaslišanju, je dejal tudi Prijateljev odvetnik Silvan Jaklin, ki je na sodišče v Kopru prišel okrog 10. ure. Po poročanju medijev so Prijatelja policisti zasačili ob prejemu 323.000 evrov podkupnine, osumljen pa naj bi bil prejemanja in dajanja podkupnin.

Kriminalisti so v okviru preiskave gospodarske kriminalitete, korupcije in izsiljevanja v torek pridržali štiri osebe. Poleg ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika, ki je v sredo odstopil, so pridržali še prvaka SNS Zmaga Jelinčiča, in opravili več hišnih preiskav. Med drugim so hišne preiskave opravili na domu nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja v Pobegih pri Kopru, po navedbah v medijih pa tudi na naslovu Prijatelja.

Tam naj bi po pisanju današnjega Dnevnika iskali dokaze o provizijah in podkupninah za zemljišča na Orleški gmajni, ki jih je Luki Koper prodajalo podjetje Premik-net. Gre za 63 hektarjev zemljišč, na katerih urejajo nov logistični center, zanje pa je Luka Koper plačala 20 milijonov evrov in pri tem za provizije odštela 830.000 evrov, piše Dnevnik.

Kriminalisti so najprej preiskovali sum korupcije in drugih kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala, v gospodarski družbi, po neuradnih podatkih Luki Koper. Kot so ugotovili, naj bi bila v omenjenih poslih družba oškodovana za 3,8 milijonov evrov. V okviru preiskave so v začetku januarja letos zaznali tudi sum kaznivega dejanja izsiljevanja med udeleženci poslov, povezanih z omenjeno gospodarsko družbo, in sum kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in eksplozivov.

Jelinčič Kresalovo sprašuje o prisotnosti novinarjev pri aretaciji Prijatelja

Vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič od ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal pričakuje pojasnila v zvezi s prisotnostjo novinarjev ob zadnjih aretacijah. Kot izpostavlja v pisnem poslanskem vprašanju, novinarji nikakor ne bi mogli priti iz Ljubljane do kraja izvedbe aretacije v 15 minutah, če ne bi bili o akciji obveščeni vnaprej.

"Ministrico za notranje zadeve sprašujem, komu vse je bilo vnaprej sporočeno kdaj, kje in ob kateri uri bo aretiran poslanec SNS Srečko Prijatelj oziroma kdaj bo policijski sodelavec izročil poslancu denar," je zapisal Jelinčič.

Po navedbah predsednika SNS namreč dejstva kažejo, da je bila ravno ob istem času na kraju, kjer je bila izvedena aretacija poslanca SNS, zbrana cela skupina novinarjev s fotoaparati in kamerami, ki so posneli celotno dogajanje.

Jelinčič Kresalovo še sprašuje, kdo je o izvedbi kriminalističnih preiskav in aretacijah obvestil sina župana Mestne občine Ljubljana in podpornika notranje ministrice Zorana Jankovića. Ta se je namreč po navedbah Jelinčiča "v enem izmed ljubljanskih lokalov v torek, 9. marca 2010, v času pred mojo aretacijo, na ves glas hvalil z mojo aretacijo".