Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pri Baričeviču odkrili kri neznanca; priča videla bežati Mira Senico

Deli na:

Preiskovalci so v zloglasni Baričevičevi hiši na Oražnovi našli sledove krvi še ene osebe, priče pa so videle s kraja tragedije bežati odvetnika Mira Senico, pišejo mediji o novih razkritjih v aferi Baričevič.

Preiskovalci so v zloglasni Baričevičevi hiši na Oražnovi našli sledove krvi še ene osebe, priče pa so videle s kraja tragedije bežati odvetnika Mira Senico, pišejo mediji o novih razkritjih v aferi Baričevič.

Po poročanju Slovenskih novic so na Oražnovi odkrili sledi, ki podajajo sum, da je bil 2. februarja 2010 poleg dr. Saše Baričeviča in bulmastifov v garaži še en človek. Državno tožilstvo, ki je ponovno pričelo preiskavo primera, je med drugim zahtevalo pregled telefonskih pogovorov dveh oseb, a je sodišče zahtevo zavrnilo, danes piše spletni portal pozareport.si.

Po poročanju spletne strani je tožilstvo v spisu navedlo tudi izjavo priče, ki pravi, da je v času prihoda kriminalistov na Oražnovo videlo terensko vozilo, ki je oddrvelo z ulice. "V času, ko je vozilo videl, je bil prepričan, da je v njem odvetnik Senica, kar je potrdil tudi njegov sodelavec … … s katerim si delita pisarno v podjetju …" trdi priča.

31. januarja so v novem pregledu vile na Oražnovi 11 odkrili sledove krvi, ki ne pripadajo ne Baričeviču ne policistu Juretu Šušteršiču, ranjenemu v streljanju bulmastifov. Policija DNK te osebe nima v svoji bazi podatkov, piše pozareport.si. Ob lanski preiskavi kriminalisti naj ne bi ustrezno zavarovali kraja zločina in prezrli so opozorilo Deje Baričevič, sestre pokojnega zdravnika, na krvno sled tretje osebe.

 

Odziv ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal

"Dovolj imam te perverzne inkvizicije. Že več kot leto dni se spušča megla v zvezi z mojo vlogo okoli zadeve Baričevič. V tej zadevi nikam kaj skrivati, ker imam popolnoma čisto vest. Zato pozivam vse, policijo, tožilstvo in sodišče naj javnosti predstavijo vse podatke o zadevi. Če so dokumente označili z oznako internosti, naj jo umaknejo, saj ne verjamem več v naključja, da v tej zadevi podatki, za katere tožilstvo trdi, da jih varuje v interesu predkazenskega postopka, vedno znova pridejo v roke izbranim medijem. Gre za učinkovito metodo manipulacije, da se lažje ribari v kalnem. Šele, ko bodo znana vsa dejstva, bomo videli, kdo je v tej državi zlorabljal funkcijo in kdo bo moral odstopiti.  

Katarina Kresal"

 

Odziv pisarne Mira Senice

Iz pisarne Mira Senice so sporočili, da bo ta bo sodno preganjal vsakogar, ki bo širil "lažniv in nizkoten konstrukt". "Kar je preveč, je preveč. Stvari so presegle vsakršno mero dobrega okusa. Nikoli v življenju nisem bil ne v stanovanju ne v garaži pokojnega dr. Saše Baričeviča. Tokrat ne bom izbiral sredstev za zaščito svoje osebne integritete in dobrega imena, zato bom proti vsakomur, ki bo tovrstni lažnivi, podli, nizkotni in škodoželjni konstrukt širil, takoj sprožil civilno-pravne in kazenske postopke ne glede na to, ali so to uradne osebe na tožilstvu, “tako imenovane priče ali kdor koli tretji”, " je sporočil Senica.