pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Premoženje Pogačarjevega Ram Investa gre na dražbo

Deli na:
Premoženje Pogačarjevega Ram Investa gre na dražbo

Foto: Primož Lavre

Če želite imeti doma originalna dela umetnikov kot so France Slana, Božidar Jakac ali Dora Plestenjak, potem morate na javno dražbo, kjer bodo prodajali premoženje družbe Ram Invest, podjetja razvpitega Igorja Jurija Pogačarja, poslovnega »prijatelja« Katarine Kresal. Izklicne cene za umetniška dela se gibljejo med 30 in 800 evrov. No, Slano lahko dobite za 150 evrov.

Potem ko je ljubljansko okrožno sodišče lani začelo stečajni postopek Ram Investa in je bilo iz državne NLB na DUTB prenesenih 6,76 milijona evrov terjatev do Ram investa, bo v naslednjih dneh stečajni upravitelj Harald Karner skušal prodati kar nekaj premoženja. Sodnica Majda Čebulj je namreč včeraj izdala tri sklepe, s katerim je dovolila javne dražbe. Tako bosta naprodaj dve nepremičnini (stavbno zemljišče) v Izoli po izklicni ceni nekaj manj kot 515 tisoč evrov, nepremičnine (stavbna zemljišča) v Bazovici pri Lipici po izklicni ceni 610.681 evrov, nepremičnine s parkirišči na Einspielerjevi 6 in Kuzmičevi 7 za Bežigradom v Ljubljani po izklicni ceni nekaj manj kot pet milijonov evrov ter del stavbe na Miklošičevi 5, kjer je bil sedež RAM Investa, po izklicni ceni nekaj več kot 400 tisoč evrov. Hkrati bo naprodaj tudi inventar, s katerim želi stečajni upravitelj iztržiti 21.400 evrov.

Med inventarjem poslovnega prostora (mize, fotelji, omare, obešalniki, hladilnik, pomivalnik, pomivalni stroj, aparat za kavo) pa je tudi 20 umetniških del. Najdražji sta deli Zimska pokrajina nad Mednim in Vnanje gorice nad Krimom slikarja Staneta Vidmarja, in sicer 800 evrov oziroma 700 evrov. Najdemo pa tudi dela Božidarja Jakca (Čevljarski most nad Ljubljano za 300 evrov), Dore Plestenjak (Veduta za gradom za 250 evrov), Franceta Slane (Kozolec za 150 evrov in Maček za 150 evrov) in Mika Simčiča (Hommage á Raphaelo za 400 evrov). Datum dražbe še ni določen.

Spomnimo. Ram Invest je »zaslovel« z oddajanjem poslovne stavbe na Dimičevi, in to Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU), ko je bila notranja ministrica Katarina Kresal, ki jo je odnesla prav afera z najemom.