mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Preiskovanje korupcije

Deli na:

Kriminalisti so danes obiskali prostore poslanske skupine SNS, po poročanju spletnih medijev pa tudi ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika.

Kriminalisti so danes obiskali prostore poslanske skupine SNS, po poročanju spletnih medijev pa tudi ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika.

Po poročanju portalov Žurnal24 in 24ur.com naj bi policija po neuradnih podatkih zaradi suma korupcije poleg ministra Pogačnika pridržala tudi predsednika SNS Zmaga Jelinčiča ter poslanca Srečka Prijatelja. Šlo naj bi za nepravilnosti v zvezi z zemljišči za igrišča za golf na Primorskem.

Menegalija je za STA pojasnil, da informacije še preverjajo. V SNS za pojasnila niso bili dosegljivi, na ministrstvu za kmetijstvo pa so za STA dejali, da zadeve ne morejo komentirati. Po koncu preiskave, ki v prostorih SNS še poteka, naj bi Jelinčič dal izjavo za medije.

Po poročanju spletne strani Finance.si  naj bi bila preiskava povezana s sporno preprodajo zemljišč na Orleški gmajni v Sežani. Kriminalistična preiskava v zvezi s prodajo teh zemljišč je že potekala skoraj pred letom dni, ko so kriminalisti obiskali Luko Koper. Kot je znano, je Aleksandra Prijatelj od tega posla prejela več sto tisoč evrov za svetovanje, preračunano na svetovalno uro, bi to pomenilo 1.100 evrov na uro.