tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Preiskava pri Jelinčiču

Deli na:

Predsednika SNS Zmaga Jelinčiča so kriminalisti iz parlamenta odpeljali na njegov dom na Tivolski cesti, kjer trenutno poteka hišna preiskava. Jelinčič je ob odhodu iz prostorov državnega zbora novinarjem dejal: "To je udarec gospe Kresalove."

Predsednika SNS Zmaga Jelinčiča so kriminalisti iz parlamenta odpeljali na njegov dom na Tivolski cesti, kjer trenutno poteka hišna preiskava. Jelinčič je ob odhodu iz prostorov državnega zbora novinarjem dejal: "To je udarec gospe Kresalove."

Pred Jelinčičevo hišo na Tivolski še vedno stoji več policijskih vozil. Pred dvema urama zaradi hišne preiskave uniformirani policist v hišo ni želel spustiti Jelinčičevo ženo Moniko z otrokom.

Policisti so zaključili pregled prostorov poslanske skupine SNS in odšli na sedež stranke oz. dom njenega predsednika Zmaga Jelinčiča na Tivolski v Ljubljani, je pojasnil odvetnik Aleksander Čeferin. Jelinčič je ob zaključku preiskave v državnem zboru novinarjem izjavil, da gre v preiskavi za "udarec Kresalove".

Tudi poslanec SNS Miran Györek je danes v državnem zboru dejal, da gre pri preiskavi za politično ozadje. "Ve se, katerim strankam pada rejting, vemo, s katerimi strankami imamo malo bolj pereče diskurze," je dejal.

Pravkar se je sicer začela novinarska konferenca Generalne policijske uprave, na kateri podrobnosti preiskave predstavlja direktor uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek.

V okviru preiskave, ki vzporedno poteka na območjih policijskih uprav Koper, Nova Gorica, Ljubljana in Murska Sobota, so danes policisti odvzeli prostost in pridržali pet oseb. Po neuradnih informacijah naj bi to bili minister za kmetijstvo Milan Pogačnik, predsednik SNS Zmago Jelinčič, poslanec SNS Srečko Prijatelj, nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar ter murskosoboški župan Anton Štihec.

Policija je danes opravila hišne preiskave pri različnih fizičnih osebah in v prostorih državnih institucij. Policisti so med drugim pregledali prostore poslanske skupine SNS, mestne občine Murska Sobota in ministrstva za kmetijstvo.

Po navedbah spletnih Financ naj bi bila preiskava povezana s sporno preprodajo zemljišč na Orleški gmajni v Sežani, domnevno naj bi bili sporni tudi nekateri posli z nepremičninami v Prekmurju. Vpletena naj bi bila tudi soproga poslanca Prijatelja prek novogoriškega podjetja Premik invest oz. nepremičninskega podjetja Premik net.

Po nekaterih informacijah, ki pa niso potrjene, je domnevno v zgodbo vpleten tudi direktor družbe Inženiring Graj, ki je za Luko Koper v času Časarjevega vodenja v Prekmurju urejal postopke za gradnjo logističnega centra Panonija v Beltincih, pišejo spletne Finance.