kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predlog pripora za Prijatelja zavrnjen

Deli na:

Izvenobravnavni senat je zavrnil predlog okrožne državne tožilke, ki je za poslanca SNS Srečka Prijatelja predlagala pripor, je za STA pojasnil Prijateljev odvetnik Silvan Jakin. "Pričakovali smo, da bo predlog zavrnjen," je dejal Jakin. Kot je še dejal, je mogoče, da bo tožilstvo ponovno vložilo predlog za pripor.

Izvenobravnavni senat je zavrnil predlog okrožne državne tožilke, ki je za poslanca SNS Srečka Prijatelja predlagala pripor, je za STA pojasnil Prijateljev odvetnik Silvan Jakin. "Pričakovali smo, da bo predlog zavrnjen," je dejal Jakin. Kot je še dejal, je mogoče, da bo tožilstvo ponovno vložilo predlog za pripor.

Okrožna državna tožilka je za Prijatelja po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom v Kopru v četrtek zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na priče predlagala pripor. Ker tožilka ni v zadostni meri konkretizirala opisa kaznivih dejanj, v zvezi s katerimi je predlagala pripor, preiskovalni sodnik pripora ni odredil, je v pisni izjavi danes pojasnil predsednik okrožnega sodišča v Kopru Vitomir Bohinec. Pač pa je o predlogu za pripor odločal izvenobravnavni senat.

Tožilstvo lahko predlog za pripor vloži kadar koli do začetka glavne obravnave, če ocenjuje, da so zato podani pogoji, je še dejal Jakin. Po njegovem tako obstaja možnost, da bo sodišče ponovno podalo predlog za pripor.

Jakin z zahtevo za preiskavo v smeri suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, ki jo je zoper Prijatelja na sodišče vložilo koprsko okrožno državno tožilstvo, ni bil seznanjen.

Kazenskih ovadb zoper Prijatelja Jakin ni želel komentirati. "Če je rekel, da ne gre za podkupnino, verjamem, da je tako," je odgovoril na vprašanje, ali gre pri denarju, ki ga je Prijatelj v torek prejel od Marjana Mikuža, za podkupnino.

Policijska ovadba

Policija je sicer v četrtek v t.i. podkupovalni aferi na okrožno državno tožilstvo v Kopru podala kazensko ovadbo zoper štiri osumljence za osem kaznivih dejanj, med katerimi so korupcijska kazniva dejanja, izsiljevanje in nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.

Že v začetku marca je policija v tej zadevi vložila kazensko ovadbo za dve korupcijski kaznivi dejanji zoper tri osumljence, decembra lani pa je bila zoper tri fizične in eno pravno osebo podana kazenska ovadba za tri gospodarska kazniva dejanja.

Po torkovi kriminalistični preiskavi je komisija za preprečevanje korupcije prejela novi prijavi, je za STA potrdil predsednik komisije Drago Kos. Vsebina prve je po njegovih besedah znana in se nanaša na to, kar je bilo predmet torkove akcije, glede druge pa se bodo predstavniki komisije s prijaviteljem srečali naslednji teden.