petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predalič: Slovensko sodstvo potrebuje lustracijo in proces Patria je postopek že sprožil (FOTO)

Deli na:
Predalič: Slovensko sodstvo potrebuje lustracijo in proces Patria je postopek že sprožil (FOTO)

Foto: Jože Biščak

Mineva 76 dni krivice, ki jo je povzročil politični proces Patria, so v Odboru 2014 opozorili na današnjem protestu in prižiganju sveč pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani.

"Zahtevamo državo v kateri bo vladala vladavina prava, z namenom, da bomo čimprej živeli v sodobni evropski, pravni in demokratični državi, v kateri vlada spoštovanje človekovih pravic in kjer imajo vsi državljani enake priložnosti za dostojno življenje," ob tem pravijo v odboru.

"Hvala vam, ker ste vsak dan tukaj, za boljšo Slovenijo," se je protestnikom zahvalil Božo Predalič, ki je tudi prepričan, da "sodba v zadevi Patria ne more zdržati." Vrhovno sodišče bi moralo odločiti v enem dnevu, vztraja.

"Slovensko sodstvo potrebuje lustracijo in proces Patria je postopek že sprožil," pravi Predalič, ki je tudi mnenja, da: "Sodniki, ki so kršili človekove pravice ne smejo nikoli več soditi!"

"Danes in vsak dan se zavzemamo za normalnost, da bo Slovenija svobodna in pravična država," je množico nagovoril Jernej Pavlin. "Zahtevam, odločno zahtevam vladavino prava in pravičnosti ter zakonodajo, ki bo preprečila politično montirane procese."

"Normalnost bomo dosegli, ko na volitvah ne bodo zmagovale stranke, ki so bile ustanovljene čez noč in so brez programa," je prepričan Pavlin.

"Komunistično omrežje nam vlada še danes. Včasih preko tajnih služb, danes preko kvazi novih obrazov," ugotavlja Slavko Kmetič, ki je mnenja, da je pravosodje v Sloveniji popolnoma zlorabljeno.

Na današnjem protestu je množico s pesmijo spodbujal pevski zbor Turističnega društva Briše pri Polhovem Gradcu.