Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poziv k odstopu

Deli na:
V pismu, ki ga je občinski odbor SD Trebnje zaradi nezadovoljstva z imenovanjem Dimitrija Rupla za premierovega posebnega odposlanca poslal predsedniku stranke in premieru Borutu Pahorju, so trebanjski Socialni demokrati zahtevali tudi, da Pahor odstopi kot predsednik stranke.

Predsedstvo občinskega odbora SD Trebnje je namreč predsedniku stranke pred desetimi dnevi poslalo pismo, v katerem ga je zaprosilo za pojasnila glede Ruplovega imenovanja. Ker po desetih dneh niso prejeli nikakršnega odgovora, so se odločili, da omenjeno pismo predstavijo tudi javnosti, je za STA pojasnil svetnik SD v trebanjskem občinskem svetu Marko Grandovec.

V pismu so trebanjski Socialni demokrati spomnili na geslo SD pred letošnjimi volitvami, ki se je glasilo Odgovornost za spremembe. "Toda ali je sprememba Dimitrij Rupel, človek, ki ponazarja vse tisto, proti čemur je stranka SD delovala v preteklosti," so se vprašali. Pri Ruplu je Pahor po njihovem mnenju sklenil "gnil kompromis, ki se bo maščeval prej ali pa pozneje".

V SD Trebnje še ugotavljajo, da so v SD že prvi mesec po zmagi na volitvah začeli s politiko, za katero je Pahor obljubljal, da je ne bo več. Zato so Pahorja pozvali, naj jim pojasni, ali je stranka spremenila svoj program ter svoja stališča, ki jih je zapisala v oceni stanja pred volitvami in alternativnem vladnem programu.

"Če je temu tako, se ti opravičujemo, če pa temu ni tako, menimo, da je situacija zrela za to, da odstopiš kot predsednik SD," so še zapisali v pismu Pahorju. "Ni namreč rešitev, da bi iz stranke izstopili mi, kajti socialna demokracija je široko gibanje in čeprav si ti najbolj zaslužen za zmago na volitvah, moraš vedeti, da brez široke podpore ne bi uspel," še menijo v občinskem odboru Trebnje.

Predsedstvo občinskega odbora je v pismu še izrazilo pričakovanje, da jim bo predsednik odgovoril čim prej, najpozneje v tednu dni. Ker se to ni zgodilo, pa so se odločili za objavo omenjenega pisma.