cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pozdrav iz St. Moritza

Deli na:

Katarina Kresal skuša s pomočjo sodišča prikriti resnico o svojem februarskem begu pred afero Baričevič. Še vedno ni zanikala niti potrdila svojega letovanja v St. Moritzu, zaradi odločbe pooblaščenca pa je raje sprožila ustavni spor.

Katarina Kresal skuša s pomočjo sodišča prikriti resnico o svojem februarskem begu pred afero Baričevič. Še vedno ni zanikala niti potrdila svojega letovanja v St. Moritzu, zaradi odločbe pooblaščenca pa je raje sprožila ustavni spor.

Odločba informacijske pooblaščenke, da mora ministrica za notranje zadeve našemu tedniku sporočiti podatke, v katero državo je odpotovala, zanjo ni dovolj zavezujoča. Raje se je odločila za upravni spor, kar pomeni, da bo o upravičenosti do dajanja podatkov odločalo sodišče. In medtem ko še vedno lahko le ugibamo, ali si je privoščila mondeni St. Moritz, se je na sodišču že začela zapuščinska razprava za pokojnim Sašem Baričevičem, na kateri je bilo ugotovljeno, da je imel na enem bančnem računu le 0,13 evra, na drugem pa 6,16 evra. Obenem svojci že nestrpno čakajo na soglasje avstrijskih oblasti, ki jim bo omogočil transport pasjih organov na Dunaj, kjer naj bi naredili nove preiskave.

Informacijo o tem, da naj bi ministrica za notranje zadeve po smrti Saša Baričeviča odpotovala v St. Moritz, je doslej že večkrat objavil Bojan Požar, urednik spletne strani Pozareport.si, ki je zagotovo najbolj zaslužen za to, da je javnost zvedela za afero Baričevič, saj so bile informacije v vseh drugih medijih povsem nedostopne.

Kot nam je za naš tednik povedal Bojan Požar, je za odhod Katarine Kresal v St. Moritz izvedel iz zanesljivih virov, kljub temu je to hotel preveriti na ministrstvu za notranje zadeve. Prav zato je na ministrico naslovil vprašanje, ali so informacije o njenem letovanju v St. Moritzu točne, a je prejel le odgovor, da osebnih zadev ne bo komentirala: »Da je bila v St. Moritzu, zagotovo drži. Bil bi zelo presenečen, če ne bi bilo res, ne morem pa povsem zagotovo trditi, ali je bila v hotelu Kempinsky.«

»Lifestyle« bogatašinje
Razlog, zakaj Katarina Kresal nikakor noče povedati, kje je bila na počitnicah, je po prepričanju Bojana Požarja vsaj dvojni; morda noče povedati samo zato, ker bi s tem priznala napako, da to ni povedala že prej, ali pa gre za to, da bi novinarji tisti hip, ko bi izvedeli, kje je bila, hoteli vedeti tudi za vsa njena številna potovanja v tujino.

»Morda je razlog to, da hoče prikriti nekaj zelo dramatičnega,« se sprašuje Požar. »Prav nenavadno je, da nikakor noče povedati, da je bila v St. Moritzu, medtem ko je v javnosti brez zadržkov govorila o letovanju v Namibiji. Obenem tudi ni res, da ne želi pripovedovati o zasebnih zadevah. To je popolna izmišljotina, saj je v številnih revijah, od Lady do Jane, in televizijskih oddaj razlagala, kakšne čevlje si kupuje, kakšen je njen stil …,« pravi Požar.

VEČ V TISKANI IZDAJI