Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Potrč tolaži Pahorja: Tvoj položaj je varen

Deli na:

V stranki SD ne rušimo Boruta Pahorja, je  Miran Potrč zanikal govorice, da naj bi bil premier in predsednik stranke Pahor zaradi afere v zvezi z evropskim poslancem Zoranom Thalerjem dotolčen in naj bi nekateri člani imeli namen začeti z njegovo zamenjavo na mestu predsednika stranke. Podpredsednik in poslanec SD Potrč je pogovoru za TV klub na POP TV zavrnil pisanje hrvaškega Jutarnjega lista o Pahorjevem majavem položaju.

"V stranki se nič takšnega, kar Jutarnji list piše, ne dogaja," je dejal Potrč in dodal, da v predsedstvu in organih stranke ni nobenega pretresa. "Kaj pa kdo od članov stranke razmišlja, pa ne vem," je še povedal.

Neki slovenski vir je za hrvaški Jutarnji list potrdil, da je bila afera velik škandal v slovenskem političnem krogu, da naj bi bil Pahor dotolčen in da naj bi v stranki začeli iskati zamenjavo za mesto predsednika stranke, saj da je bila to kaplja čez rob.

Thaler je medtem za oddajo podal naslednjo opravičilo: "Iskreno se opravičujem vsem volivkam in volivcem, ki sem jih s svojim ravnanjem prizadel ali spravil v slabo voljo. Iskreno se opravičujem za vse nesporazume in za slabo razumljeno igro. Zavedam se, da je moje ravnanje ogrozilo ugled demokratične inštitucije, kot je evropski parlament in širšo politiko. In za to mi je iskreno žal."


Sunday Times je že minulo nedeljo razkril imena treh poslancev, domnevno vpletenih v korupcijo, Slovenca Zorana Thalerja, Avstrijca Ernsta Strasserja in Romuna Adriana Severina. Medtem ko sta prva dva že odstopila, slednji odstop z mesta evropskega poslanca za zdaj zavrača.

Danes je Sunday Times razkril ime še enega evropskega poslanca, vpletenega v korupcijsko afero. Gre za španskega poslanca Pabla Zalbo Bidegaina iz desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP).

Novinarji britanskega tednika Sunday Times so se predstavljali za lobiste ter so nekaterim evropskim poslancem ponujali 100.000 evrov, če bi v Evropskem parlamentu predlagali določena dopolnila.