nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanec SLS Bogovič: Janković je prišel po mandat na koruptiven način

Deli na:

"Želimo si kredibilnega mandatarja, ne pa koruptivnega. Janković je prišel po mandat na koruptiven način. Naj raje pride na kredibilen," je vodja poslancev SLS Bogovič odvrnil na očitke ob včerajšnjem glasovanju o mandatarju v parlamentu.

Poslanci SLS so zavrnili očitke, da so ob glasovanju o kandidatu za mandatarja Zoranu Jankoviću ravnali po "strankarskem diktatu". Kot poudarjajo, glasovnic niso prevzeli, ker niso želeli tvegati, da bi kdo manipuliral z njihovimi imenu. Sicer pa menijo, da so s svojim ravnanjem zelo jasno izrazili svojo voljo.

Kot je na današnji novinarski konferenci poudaril vodja poslanske skupine SLS Franc Bogovič, imajo že ves čas enotno stališče, da ne vstopijo v Jankovićevo koalicijo, kar so zelo jasno povedali tudi njemu. Nihče od poslancev SLS tudi ni razmišljal, da bi na glasovanju o kandidatu za mandatarja glasoval drugače, potem pa so se začela ugibanja o imenih poslancev, ki bi utegnili na tajnem glasovanju podpreti Jankovića.
 
Med njimi je bilo omenjeno tudi njegovo ime, je dejal Bogovič, ki si, kot je dejal, ni dovolil, da bi ga kdo poimenoval za prebežnika. Zato so se v poslanski skupini dogovorili, da nihče ne bo prevzel glasovnice, saj s tem ne tvegajo, da bi kdo v primeru Jankovićeve izvolitve manipuliral z njihovimi imeni.
 
Bogovič je prepričan, da so poslanci SLS s tem, ko niso prevzeli glasovnic, na volitvah mandatarja zelo jasno izrazili svojo voljo. To je bil po njegovih besedah tudi edini način, da zavarujejo svoje dobro ime in ne postanejo predmet politične korupcije.
 
Enako so poudarili tudi ostali štirje poslanci SLS, medtem ko predsednika stranke Radovana Žerjava na novinarski konferenci ni bilo.
 
Danes se bo sicer sestal izvršilni odbor stranke in odločal, ali naj stranka nadaljuje pogajanja o vstopu v desnosredinsko koalicijo pod vodstvom predsednika SDS Janeza Janše.