pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ponoči veter in toča uničevala strehe, meteorna voda poplavila hiše in ceste

Deli na:
Ponoči veter in toča uničevala strehe, meteorna voda poplavila hiše in ceste

Foto: Bobo

Po Sloveniji sta ponoči težave povzročala predvsem veter in meteorna voda, v Velenju in Letušu je padala tudi toča. Največ težav so imeli v Savinjski dolini, Prekmurju, delu Štajerske in Gorenjske. V občini Ormož je brez elektrike ostalo okoli 1300 odjemalcev, prav tako nekaj odjemalcev na področju Bavščice v občini Bovec.

Veter je odkril del strehe stanovanjske hiše v Ljutomeru in Križevcih, kjer je lomil tudi veje in podiral drevesa. Podrta drevesa in odlomljene veje so morali odstranjevati tudi v Ormožu, Beltincih, Brežicah in na Šentilju.

V Letušu v občini Braslovče je neurje s točo poškodovalo streho stanovanjske stavbe. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so s folijo prekrili 50 kvadratnih metrov strehe. Toča je poškodovala tudi okoli 200 kvadratnih metrov strehe objekta v Velenju.

V Serdici v občini Rogaševci je meteorna voda zalila gospodarsko poslopje, v naselju Trniče v občini Starše pa več kletnih prostorov stanovanjskih objektov. Kletne prostore je voda zalivala tudi v Frankolovem v občini Vojnik. V naselju Skomarje v občini Zreče je poplavilo cestišče. Voda je zalila tudi kletne prostore poslovnega objekta v Kranjski Gori in gostišče v občini Dravograd.

Neurje pa je povzročalo tudi motnje pri oskrbi z električno energijo. V občini Ormož je ponoči brez elektrike ostalo okoli 1300 odjemalcev, težave so medtem že odpravili. Okoli 140 odjemalcev je brez elektrike ostalo tudi na področju Bavščice v občini Bovec, kjer naj bi težave odpravili v roku ene ure.