Revija Reporter
Slovenija

Policisti zasegli za pol milijona evrov mamil

STA

14. maj. 2012 12:32 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Policisti so v minulih dneh v zvezi z obsežno preiskavo preprodaje drog in orožja podali kazenske ovadbe za skupaj 193 kaznivih dejanj, je na današnji novinarski konferenci pojasnil pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Marjan Fank. Policisti so v akciji zasegli okoli 35 kilogramov droge, orožje in gotovino.

Policisti tako ocenjujejo, da je zaseženih za kar pol milijona evrov različnih drog. Največ mamil so zasegli v Ljubljani - osem kilogramov hašiša, 7,3 kilograma kokaina, šest kilogramov amfetamina in 1,8 kilograma kokaina.

Kranjski policisti so zasegli 2,5 kilograma konoplje, kilogram in pol amfetaminov, pol kilograma heroina in nekaj kokaina. Nekaj droge, v sicer manjših količinah, so zasegli tudi policisti in kriminalisti koprske policijske uprave. Večino droge so po Fankovem pojasnilu zasegli med hišnimi preiskavami, nekaj pa tudi med samimi transporti mamil.

Predstavniki različnih policijskih uprav, ki so danes sodelovali na novinarski konferenci, so izpostavili, da so le redki osumljenci imeli zaposlitev, kljub temu pa so med akcijo zasegli večje vsote gotovine, samo v Ljubljani okoli 35.000 evrov. Poleg tega so zasegli tudi drag nakit in ročne ure, osumljenci pa so tudi lastniki prestižnih avtomobilov in različnih nepremičnih.

Fank je pojasnil, da v tem primeru ni šlo za manjše oziroma ulične preprodajalce, temveč organizatorje poslov. V petek so sicer prijeli več kot 60 ljudi, k preiskovalnim sodnikom pa so jih privedli 29. Zoper 20 ljudi je bil odrejen pripor, trije so v hišnem priporu.

Preiskava je po besedah vodje sektorja kriminalistične policije kranjske policijske uprave Boštjana Lindava pokazala, da je združbo, ki so ji oni prišli na sled, vodil 33-letni črnogorski državljan s stalnim prebivališčem na območju Škofje Loke. Tudi ljubljansko združbo naj bo vodil črnogorski državljan, 40-letnik, s prijavljenim bivališčem v Ljubljani.