supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

padec omrzel Ekipa

Jasno je, kakšno je zdravstveno stanje mladega ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Slovenija

Policijska država

Deli na:

Kriminalna dejanja so v Sloveniji vse pogostejša, opozarjajo v Novi Sloveniji. Uporaba strelnega orožja s strani policije "vzbuja strah, da resnično vse bolj postajamo policijska in ne pravna država". NSi poziva ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal k resnemu premisleku o delu znotraj policije, ki je po njihovem katastrofalno.

Če bodo zamenjali še generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, bodo vse ključne institucije represije, odkrivanja in pregona do konca spolitizirane in Slovenija se bo spremenila v policijsko državo, je v pogovoru za radio Ognjišče ocenil prvak SDS Janez Janša. Trenutno dogajanje v Sloveniji je ocenil kot slabo, izhod vidi v "drugi republiki".

Lahko bi rekli, da tako kot je danes, še nikoli ni bilo in to ne v dobrem smislu, je predsednik SDS ocenil trenutne aktualno politične razmere v Sloveniji. Celo tisti, ki so drugače bili ves čas slovenske tranzicije naklonjeni levici, se zdaj po mnenju Janše sprašujejo, kam Slovenija plove.

"Spopadi znotraj vladne koalicije, ki se ukvarja sama s sabo, namesto da bi skrbela za to, kako bi Slovenija čim hitreje izšla iz gospodarske krize, ne daje nobenih obetov, da se bo v kratkem zadeva obrnila na bolje," je prepričan. Zato so v opoziciji včasih precej slabe volje, ko vidijo tisoč stvari, ki bi se jih dalo po mnenju Janše urediti z malo truda.

V zvezi z generalno državno tožilko Barbaro Brezigar in petkovim sestankom pri premieru Borutu Pahorju je prvak SDS povedal, da je Brezigarjeva trn v peti tranzicijske levice vse od začetka samostojnost, pred 20 leti. Vsi, ki so pokazali, da v državnih organih delajo po svoji vesti, so prišli pod udar sedanje politike, je ocenil. Odstavljanje brez resnega povoda je po njegovem logično nadaljevanje tistega, kar se danes dogaja.

Med drugim je izpostavil afero Baričević in ob tem za primerjavo izpostavil nekdanjega pravosodnega ministra Lovra Šturma. Če bi Šturm na ta način komentiral delo sodišča, bi takratna opozicija vpila, da gre za politično vmešavanja. Zdaj pa oni to počnejo brez kakršnega koli kančka rezerve, pravi Janša in dodaja, da je primer Baričević "konkreten razlog za odstranitev Brezigarjeve".

Vse to po njegovem kaže na to, da so pri nas "važne le zveze". V poskusu, da se stvar pomete pod preprogo, je moteči element le državno tožilstvo. Šlo je za bizarno mučenje živali, ki bi moralo dobiti sodni epilog, kajti v to je bilo udeleženih več ljudi.

V tem primeru gre za razliko med tem, kaj govori policija, in odkritji preiskovalcev, je poudaril in tudi medije okrcal, češ da so zavajali, da se stvar ne razišče.

Prvak SDS se je obregnil tudi ob poročanje sedme sile in peticije v času predsedovanja Slovenije EU. "Če bi veljala enaka merila za vse, bi moralo biti več teh peticij," je poudaril. Slovenski medijski prostor je po mnenju Janše sprevržen, kar še posebej velja za medije nacionalnega pomena.

Rešitev za državo vidi v temeljiti reformi sistema odločanja. Ravno zaradi tega v stranki, kot je še dodal, pripravljajo ustavo za drugo republiko.