mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija preiskavo glede Laškega širi tudi izven Slovenije

Deli na:
Policija informacije v zvezi s preiskavo podjetij, povezanih s Pivovarno Laško, po besedah v.d. generalnega direktorja policije Janka Gorška preverja tudi izven Slovenije. Preiskave izvajajo štiri policijske uprave po Sloveniji, policija pa v okviru postopka intenzivno sodeluje tudi z različnimi institucijami.

Kot je danes novinarjem v Tacnu zatrdil Goršek, gre šele za začetek preiskave in je v tem trenutku težko napovedovati, kdaj bodo v zvezi s tem vložene ovadbe. "Čaka nas še kaj nekaj dela," je poudaril.

Prvi mož policije je pojasnil, da preiskujejo 16 gospodarskih subjektov, na terenu pa deluje približno 80 policistov in kriminalistov. Preiskava poteka praktično na celotnem območju Slovenije. Ali bodo tudi v petek potekale hišne preiskave, pa je po njegovih besedah odvisno od današnjih ugotovitev.

Podrobnosti Goršek zaradi interesa preiskave, ki jo vodi Generalna policijska uprava, ni razkril. "Veliko aktivnosti še poteka, več pa trenutno ne morem povedati," je dejal.

Kot je znano, so policisti in kriminalisti danes obiskali podjetja, povezana s Pivovarno Laško, opravili več pogovorov z vodstvom družb ter pregledali dokumentacijo v zvezi s poslovanjem skupine Pivovarna Laško. Razloga za preiskavo sta ovadba Agencije za trg vrednostnih papirjev in prijava varuha konkurence, ki sta ju maja lani vložila zoper prvega moža Laškega Boška Šrota, je STA izvedela neuradno. Zadeva je v pristojnosti skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala.