pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan Požar zavestno širi laži

Deli na:
Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan Požar zavestno širi laži

Propadli politik Bojan Požar je na volitvah leta 2018 dobil le 0,88 odstotka glasov. - Foto: Primož Lavre

Propadli politik (0,88 odstotka) in Janšev propagandist Bojan Požar se je debelo zlagal, ko je zapisal, da smo pri Reporterju od države »pokasirali« že pet milijonov evrov.

Požar se pri svojih lažeh sklicuje na podatke Erarja, a pri tem manipulativno zamolči, da je dejanski znesek, ki ga je družba Reporter Media d. o. o. doslej prejela od države, 462.972,08 evra od leta 2016, ko je bila družba ustanovljena. Pri tem ne gre samo za subvencije ministrstva za kulturo (105.882,47 EUR), temveč tudi za sredstva od oglasov, naročnin na našo revijo in podobne izdatke državnih inštitucij.

Številko pet milijonov je Požar dobil tako, da je k Reporterjevim prejetim sredstvom prištel še sredstva, ki jih je od države od leta 2003 (!) prejel Radio tednik Ptuj, med družbeniki katerega je od sredine 2017 tudi družba Reporter Media (15,22-odstotni lastniški delež). Omenjena družba, ki je izdajatelj Radia Ptuj in Štajerskega Tednika, je od raznih državnih in javnih institucij v zadnjih 19 letih, med letoma 2003 in 2022, prejela 3.957.180 evrov – Erar namreč prikazuje podatke le od leta 2003 naprej.

Podatki iz Erarja, s katerimi manipulira Požar

Velja izpostaviti, da je Reporter začel izhajati šele leta 2008, Erar pa za družbo Reporter Media prikazuje podatke od leta 2016 naprej. V Erarjevem prikazu so sredstva, ki sta jih prejela Reporter in Radio tednik Ptuj, vidno ločeno navedena, a Bojan Požar je seštel 462.972,08 in 3.957.180 ter dobil skoraj 4,5 milijona evrov, kar je v naslovu svojega članka zaokrožil na še bolj udarnih pet milijonov.

Požarju je seveda zelo dobro jasno, kakšna so lastniška razmerja in kdaj so bile ustanovljene kake družbe – o tem priča že njegov članek. A ko je treba nekoga oblatiti, se ne ozira na dejstva in ni mu pod častjo manipulirati s podatki iz Erarja.

Spomnimo, da se je Bojan Požar že lani podobno širil neresnice na zaslišanju na parlamentarnem odboru za kulturo. Tedaj je namreč zavestno lagal, da Reporter proda le nekaj sto izvodov in da je Reporter oziroma lastnik Reporterja od države po javno dostopnih podatkih dobil 3,6 milijona evrov. Tudi tedaj se je skliceval na podatke iz Erarja, ki ne kažejo prave slike o prejetih sredstvih.

Požarju je seveda zelo dobro jasno, kakšna so lastniška razmerja in kdaj so bile ustanovljene kake družbe – o tem priča že njegov članek. A ko je treba nekoga oblatiti, se ne ozira na dejstva in ni mu pod častjo manipulirati s podatki iz Erarja.

Tudi o prodanih nakladah slovenskih medijev Požar lahko zgolj natolcuje. Projekt revidirane prodane naklade se že nekaj let ne izvaja več in noben medij javno ne objavlja svojih številk. Zdaj Požar piše o 800 prodanih izvodih Reporterja na številko – spet zavestno laže, saj dobro ve, da tednika s takšno prodajo noben lastnik ne bi obdržal pri življenju. Število prodanih izvodov Reporterja v zadnjih mesecih celo nekoliko raste v primerjavi z letom poprej.

Mimogrede, tako kot prodane naklade tiskanih medijev ne moremo preveriti niti obiska Požareporta in števila njegovih bralcev oz. naročnikov, saj ga ne meri raziskava MOSS Slovenske oglaševalske zbornice. Kaj prida veliko jih ne more imeti, saj njegove zaklenjene članke redno še isti dan povzema Janšev portal Nova24TV, ki Požarjeve lažnive zgodbe spravi do večjega števila bralcev. Za primerjavo: spletna stran Reporterja je imela po MOSS-u v juliju doseg dobrih 174 tisoč bralcev.