benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pobudniki velike koalicije odgovarjajo Alternativni akademiji: Diskreditacija brez argumentov

Deli na:
Pobudniki velike koalicije odgovarjajo Alternativni akademiji: Diskreditacija brez argumentov

Foto: Bobo

"Poskus diskreditacije pobude z diskreditacijo pobudnikov pokaže na nezmožnost argumentirane in vsebinske zavrnitve," so se pobudniki za veliko razvojno koalicijo odzvali za kritiko Alternativne akademije, ki je koalicijo označila za pogubno za SMC, o pobudnikih pa pravi, da so "praktično sami Janševi pretekli in sedanji pristaši".

Objavljamo odziv pobudnikov:

V svoji kritiki pobude za veliko razvojno koalicijo Alternativna akademija počne natanko tisto, kar smo v pismu Cerarju in Janši imenovali "drobnjakarski pragmatizem, provincialno prepirljivost ter politiko, utemeljeno na osebni animoziteti ali celo demonizaciji posameznikov".

Pobudo namreč poskušajo diskreditirati s podatkom, da so "v vrstah podpisnikov praktično sami Janševi pretekli in sedanji pristaši". Popolnoma pod nivojem bi se bilo zagovarjati za pretekle ali morebitne sedanje odnose s predsednikom stranke SDS. Vsi podpisniki (Mark Boris Andrijanič, Matej Avbelj, Anže Burger, Romana Jordan, Luka Lisjak Gabrijelčič, Aleš Maver, Marko Pavlišič, Jerneja Penca, Matej Petrišič, Dimitrij Rupel, Jaka Šoba, Tomaž Štih, Anton Tomažič, Žiga Turk, Blaž Vodopivec, Marko Voljč, Egon Zakrajšek) so pokončne, neodvisne in avtonomne osebnosti s pravico, sposobnostjo in trmo imeti samostojno mnenje.

Poskus diskreditacije pobude z diskreditacijo pobudnikov pokaže na nezmožnost argumentirane in vsebinske zavrnitve. Da velika koalicija ne bi mogla narediti več od sedanje, niti ne poskušajo argumentirati. Kot da od vsega skupaj ne bi bili najbolj pomembni rezultati vlade.

Da naj bi bila taka koalicija vsaj za SMC pogubna, tudi ni podkrepljeno s prav nobenim argumentom. Mi o tem ne želimo ugibati. Izkušnje pa kažejo, da se sodelovanje v enobarvnih ideoloških vladah do zdaj ni obneslo nobeni stranki, ki je bila ustanovljena tik pred volitvami. Stranke Zares, Državljanjska lista, Lista Zorana Jankovića in kot kaže tudi Zavezništvo Alenke Bratušek, so propadle.

Po drugi strani je dejstvo, da ima ugled, ki ga uživa pokojni dr. Janez Drnovšek, tudi nekaj zveze z njegovo sposobnostjo, da je pri sestavi vlad presegal ozke ideološke delitve, po katerih se kolca Alternativni akademiji. Tudi nemške in avstrijske izkušnje kažejo, da volivci nagrajujejo stranke, ki znajo sodelovati.

Ampak usoda ene ali druge stranke nas ne zanima. Zanima nas, kako bi se dalo modernizacijo Slovenije premakniti iz mrtve točke. Alternativno akademijo pa očitno zanima, kako vzdrževati stara nasprotja.

Nič alternativnega in nič akademskega ni v tem.

Pobuda za veliko razvojno koalicijo